Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Paul opustil reprezentáciu. Nevráti sa, kým bude trénerom Jensen

Slovenská hádzanárska reprezentácia mužov sa pripravuje už bez Teodora Paula na sobotňajšie stretnutie v Prešove proti Rusku (18.00 h) v rámci 7. skupiny II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy mužov vo Švédsku, Rakúsku a Nórsku (10. - 26. 1. 2020).

26.10.2018 10:27
Teodor Paul Foto: ,
Hádzanársky brankár Teodor Paul.
debata

Brankár francúzskeho klubu USAM Nimes Gard opustil národný tím po stredajšej prehre s Maďarskom 22:30 v Érde. Tridsaťjedenročný gólman sa rozhodol nateraz ukončiť svoje pôsobenie v reprezentácii, čo oznámil aj členom realizačného tímu.

„V prvom rade chcem zdôrazniť, že sa nevzdávam reprezentácie, hrať za ňu bola pre mňa vždy veľká česť. Len som sa rozhodol nereprezentovať dovtedy, pokiaľ bude mužstva trénerom pán Jensen,“ vyhlásil pre piatkové vydanie denníka Šport T. Paul, ktorý vzápätí aj vysvetlil dôvody svojho rozhodnutia:

„V januári som sa ospravedlnil z reprezentačnej akcie, keďže som sa chcel čo najrýchlejšie aklimatizovať po prestupe do francúzskeho klubu. Urobil som tak prvýkrát za desať rokov. Žiaľ, vzápätí som to dostal pocítiť a rýchlo som pochopil, že som odsunutý na druhú či až tretiu koľaj. Zle to na mňa vplývalo, bol som demotivovaný. Nedokázal som sa poriadne sústrediť ani na tréningy a ani na zápas. Roky som bez reptania robil dvojku Rišovi Štochlovi veriac, že raz po ňom preberiem štafetu. Je mi skutočne ľúto, že sa to takto skončilo, ale už si nedokážem predstaviť moju ďalšiu spoluprácu s pánom Jensenom.“

Brankári Teodor Paul a Richard Štochl (vpravo)... Foto: SITA, Viktor Zamborský
Slovenská hádzanárska reprezentácia Brankári Teodor Paul a Richard Štochl (vpravo) na archívnej snímke.

Paul bol jedným z trojice gólmanov v súčasnom kádri hlavného kouča Heineho Ernsta Jensena. Ten dal v stredajšej kvalifikačnej ouvertúre proti Maďarom najskôr príležitosť Mariánovi Žernovičovi, potom poslal do bránky Michala Shejbala a až na záver sa v priebehu II. polčasu dostal k slovu aj Teodor Paul. Toho počas duelu zachytili televízne kamery smutne sediaceho na striedačke.

„Teo bol po zápase s Maďarskom za nami, aby nám oznámil svoje rozhodnutie, že si už ďalej nevie predstaviť pôsobenie v slovenskej reprezentácii. Ide o jeho rozhodnutie, ktoré musíme rešpektovať,“ zareagoval tréner mužov SR Jensen na vzniknutú situáciu na webe slovakhandball.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári #Heine Ernst Jensen #Teodor Paul