Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NBA sa hľadá vyzývateľ pre Warriors

Kto vystrieda Cleveland vo finálovej dvojici? Tak znie hlavná otázka pred novou sezónou zámorskej NBA.

17.10.2018 09:00
LeBron James Foto: ,
LeBron James v drese Los Angeles Lakers.
debata

Štyri roky po sebe sa v boji o Trofej Larryho O'Briena stretli basketbalisti Golden State a Clevelandu. Trikrát boli úspešní Warriors, raz Cavaliers s LeBronom Jamesom.

Letný presun najväčšej hviezdy ligy z Akronu do Los Angeles k Lakers však významne zmenili rozloženie síl v celej NBA. Z Clevelandu je opäť tím bez superstar a reálnej nádeje na titul. Západná konferencia bude ešte vyrovnanejšia ako doteraz.

Jediné, čo sa nezmenilo, je jednoznačný favorit ligy. Warriors, ktorí v júni zničili Cavaliers 4:0 na zápasy, ešte vystužili hviezdami nabité mužstvo. Azda jedinou ich slabinou bol post pivota, preto často hrávali s nízkou zostavou bez ortodoxného centra.

Po príchode DeMarcusa Cousinsa sa očakáva, že partia okolo Stephena Curryho, Kevina Duranta, Klaya Thompsona a Draymonda Greena už nebude mať reálneho súpera.

Možno v základnej časti áno, ale v play off hranom na štyri víťazstvá asi ťažko. Green napriek tomu upriamuje pozornosť na obrovskú kvalitu na Západe. Za Houstonom a Oklahomou City je nesmierne vyrovnané pole.

„Každý zápas v našej konferencii bude náročný. Rockets nás naposledy prinútili hrať siedmy zápas a opäť budú extrémne silní. Lakers s LeBronom budú silní, Utah sa naďalej zlepšuje a nik nemôže podceniť Portland,“ tvrdí 28-ročný Green.

Všetci fanúšikovia sú zvedaví, ako výrazne ovplyvní príchod Jamesa výkony Lakers. Naposledy im na postup do play off chýbalo dvanásť víťazstiev, ale štvornásobný najužitočnejší hráč sezóny so sebou prináša víťaznú mentalitu i čaro úspechu.

Keď sa pred štyrmi rokmi vrátil do Clevelandu, všetci čakali, že cesta na vrchol bude dlhá. Hneď prvú sezónu zakončili Cavaliers prehrou vo finále a o rok v odvete s Warriors uspeli.

„Čaká nás ešte veľmi veľa roboty. Vo všetkom sa musíme zlepšiť, keďže sa stále len spoznávame,“ naznačuje James pred štartom sezóny. V nej chce s Lakers tvrdo bojovať o play off, o najvyšších priečkach zatiaľ nehovorí. Deviate finále po sebe (predtým vo farbách Clevelandu a Miami) zatiaľ nie je príliš reálne.

„Je pred nami dlhá cesta, kým budeme môcť vyzvať Golden State. Budeme však poctivo pracovať na tom, aby sa naša organizácia vrátila tam, kam historicky patrí,“ uviedol už pri začiatku spoločnej prípravy Lakers.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #Cleveland Cavaliers #Golden State Warriors