Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ligu bez Rančíka osviežia mladé pušky

Bez Košíc, Karlovky a Radoslava Rančíka. Vracia sa Lučenec. Slovenská basketbalová liga (SBL) bude mať v sezóne 2018/19 nepárny počet účastníkov.

05.10.2018 14:54
Peter Mičuda Foto: ,
Riaditeľ SBL Peter Mičuda.
debata

O osem miesteniek do play off zabojuje len deväť mužstiev. Neúspešný finalista predošlého ročníka z Košíc sa účasti v súťaži vzdal už v máji, Karlovka krátko pred štartom sezóny, za čo jej hrozí pokuta vo výške 10 000 eur.

„Pokuta je striktne uvedená v pravidlách. Vedenie Karlovky odstúpilo z ligy príliš krátko pred štartom. Mrzí ma to, lebo Karlovka hrala len so slovenskými hráčmi a na naše pomery to bol veľmi dobrý projekt. Dostávali vďaka nemu priestor mladí hráči. Škoda, že klub momentálne v súťaži končí, ale možno sa vráti späť. Verím tomu,“ tvrdí riaditeľ SBL Peter Mičuda.

Nepárny počet účastníkov ho príliš neteší, ale pozdáva sa mu očakávaná vyrovnanosť súťaže. „Dlhodobo na vyššej úrovni sa držia Levice, Inter, Prievidza či Komárno. Čiernymi koňmi by mohli byť Handlová a Spišská Nová Ves. Príjemne prekvapiť môže aj Lučenec s výborným zázemím,“ naznačuje Mičuda.

Očakáva, že v novej sezóne by mali väčší priestor i zodpovednosť na seba prebrať slovenskí hráči. Do ligy sa vracajú talentovaní mladíci, ktorí boli prednedávnom oporami mládežníckych reprezentácií.

„Čekovský a Petráš budú pôsobiť v Handlovej pod vedením trénera Tordu, ktorý ich pozná ešte z mládežníckych kategórií a dostal ich do vyššieho basketbalu. Vrátil sa Oliver Tot a v lige sú aj iné zaujímavé mená. Nový ročník by mohol byť pre slovenských basketbalistov prelomový. Ukáže sa, ako na tom sú a či môžu byť aj oporami reprezentácie,“ hovorí Mičuda.

Na slovenských palubovkách bude chýbať najvýraznejšia postava uplynulých rokov. Vedenie Interu Bratislava nepredĺžilo zmluvu s mladším z bratov Rančíkovcov, ktorý patril medzi jej hlavných lídrov. Sezóna štartuje nekompletným prvým kolom už v sobotu, základná časť sa skončí 30. marca a meno slovenského majstra spoznáme najneskôr 1. júna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Slovenská basketbalová liga #Peter Mičuda