Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liga majstrov: Víťazný vstup Prešova, uspel na pôde Besiktasu

Hádzanári Tatrana Prešov úspešne vstúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov mužov 2018/2019. Zverenci trénera Slavka Golužu zvíťazili v sobotňajšom stretnutí úvodného kola C-skupiny na palubovke tureckého Besiktasu Mogaz Istanbul 28:22 (13:10) a splnili cieľ, s ktorým cestovali do dejiska duelu v Izmite.

15.09.2018 21:47
SR Prešov hádzaná EL muži 1. kolo P. Bystrica POX Foto: ,
Hádzanári Tatrana Prešov.
debata

Prešovčania sa vyrovnali s absenciou spojok Dominika Kroka i Michala Kasala a zdolali Besiktas aj v treťom vzájomnom zápase v tejto prestížnej súťaži, predchádzajúce dva boli v rámci kvalifikačných turnajov LM a skončili sa v prospech zeleno-bielych 30:27 v Bregenzi 2010 a 32:20 v Prešove 2013.

Šarišania sa na budúcu sobotu 22. septembra od 18.00 h predstavia v Tatran handball aréne proti dánskemu Bjerringbro-Silkeborg.

Liga majstrov v hádzanej

Besiktas Mogaz Istanbul – Tatran Prešov 22:28 (10:13)
Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 3, Hrstka 1, Lapajne 4, Rečičár, L. Urban 3, Číp 3, Vučko 2, M. Straňovský 3/3, Butorac 4, Carapkin 1, Afanou Gatine 3, Babič 1 pok. hody: 5/3 – 4/3, vylúčení: 3 – 4, ČK: Özbahar za 3 vylúčenia – 56. Hrstka za faul, rozhodovali: Brkic a Jusufhodzic (obaja Rak.), 100 divákov

Slavko Goluža (tréner Tatrana Prešov): „V prvom rade veľká gratulácia chlapcom. Na úvod skupinovej fázy to nebol jednoduchý zápas. Musíme byť reálni a povedať si, že prvý polčas sme nezahrali ideálne, ale vďaka Igorovi Čuprynovi v bránke, ktorý mal svoj deň a veľa toho vychytal, sme si vybudovali náskok. V druhom polčase sme zlepšili obranu, zvýšili tempo a zápas kontrolovali. Je to veľmi dôležité víťazstvo, ale musíme zostať skromní. Stále je to iba začiatok súťaže. Teraz si musíme dobre oddýchnuť a pripraviť sa na najbližší duel v Breste.“

Martin Straňovský (kapitán Tatrana Prešov): „Prvý polčas bol dobrý v tom, že nám na začiatku veľmi dobre zachytal Igor Čupryna. Vzdialili sme sa súperovi na tri góly a celkom s rozumom sme odohrali aj celý druhý polčas. Myslím si, že sme kvalitatívne lepšie mužstvo ako Istanbul, aj keď som si to na začiatku nemyslel, keďže v minulom roku odohrali dobré zápasy, napríklad s Montpellierom (víťazstvo 33:28 na palubovke neskoršieho víťaza Ligy majstrov, pozn.). Nebol to ľahký zápas, ale išli sme do Turecka s cieľom vyhrať, a to sa nám aj podarilo. Každý jeden z chalanov podal stopercentný výkon. Som veľmi rád, že sme vyhrali.“

Oliver Rábek (spojka Tatrana Prešov, návrat po zranení): „Odohrali sme dobrý zápas, aj keď určite nebol pre divákov hádzanársky krásny. Bola to pomalá, ťahavá hádzaná. Snažili sme sa robiť čo najmenej chýb. Igor skvele zachytal, ja som sa cítil veľmi dobre, po troch mesiacoch mimo zápasového diania som sa veľmi tešil. Som rád, že som dostal príležitosť a teší ma, že máme prvé dva body zvonka. Ideme ďalej.“

V úvode stretnutia sa na oboch stranách blysli brankári zneškodnenými pokutovými hodmi. Besiktas vyhrával 2:1, ale potom prišla štvorgólová šnúra hostí, na ktorej konci bol gól M. Straňovského zo sedmičky v 13. min (5:2).

V drese Tatrana exceloval brankár Čupryna, ktorý okrem dvoch pokutových hodov nedovolil súperom skórovať ani z ďalších sľubných príležitostí. V 17. min zvýšil Butorac už na 7:3 a o desať minút neskôr malo prešovské družstvo, ktoré nekompromisne trestalo zaváhania domácich, k dobru päťgólový náskok (12:7).

Záver I. polčasu vyšiel lepšie Besiktasu, ktorý znížil manko aj zásluhou gólu brankára Hendawyho cez celé ihrisko na 10:13.

Prešovčanov to však nepribrzdilo, keďže L. Urban v 41. min poslal svoj tím do vedenia už 20:14. Domáci skorigovali štvrťhodinu pred koncom na 17:21, ale dráma sa nekonala. Golužovi zverenci vzápätí odskočili na 25:19 a v záverečnej desaťminútovke si už dôležité víťazstvo nenechali vziať.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #Liga majstrov v hádzanej