Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krajčovič: Verím, že postúpime z prvého miesta

Tri víťazstvá, jedna prehra. Taká je aktuálna bilancia volejbalistov Slovenska v základnej C-skupine o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

27.08.2018 15:09
Šimon Krajčovič Foto: ,
Šimon Krajčovič.
debata

Šimon Krajčovič, jeden z nastupujúcej generácie, absolvoval premiéru na európskom šampionáte v roku 2015 – ako mladé ucho. Chystal sa aj na vlaňajšie ME, ale vyradilo ho zranenie.

„Prišlo v najnevhodnejšej chvíli – na poslednom tréningu pred odchodom som si spravil výron, a tak som necestoval. Mrzelo ma to, ale taký je šport. Dejú sa v ňom aj nepríjemnosti,“ vraví 209 cm vysoký blokár. Pred záverom kvalifikácie ME 2019 je optimista.

„Odohrali sme dva kvalitné zápasy proti Moldavsku, môžeme byť s našimi výkonmi spokojní,“ vravel v pondelok ráno po návrate reprezentácie z Kišiňova, kde Slováci v nedeľu vyhrali 3:1.

Priznal, že trochu ho mrzí postavenie v tabuľke. „Predpokladali sme, že vyhráme všetky štyri doterajšie zápasy. Ak by sa tak stalo, už by sme mali postup takmer istý. Nie vždy však predstavy zodpovedajú realite,“ narážal na hladkú prehru 0:3 v Čiernej Hore.

„Napriek nej máme všetko vo svojich rukách. Začiatkom januára môžeme postup potvrdiť doma v súboji s Čiernohorcami o prvenstvo v skupine. Čo si myslím, že aj potvrdíme,“ podotkol odhodlane s tým, že výkonnosť tímu rástla od zápasu k zápasu – s výnimkou skratu v čiernohorskom Ba­re.

Ktorý zápas vyšiel Slovákom najlepšie?

„Oba proti Moldavsku po spomenutej nešťastnej prehre. Moldavci prišli k nám ako lídri skupiny, čo vzbudzovalo určitý rešpekt, my sme trochu mentálne padli. V ďalších dvoch súbojoch doma i vonku sme však úlohu favorita zvládli,“ pripomína 22-ročný Trenčan.

Kvalifikáciu uzavrú Slováci dvoma zápasmi v prvej polovici januára 2019. Kľúčový bude domáci proti Čiernej Hore. Aké poučenie vyplynulo z prehry s ňou?

„Bolo aj v tom, že sme urobili veľa chýb na servise, z našich pokazených podaní sme dali súperovi zadarmo 21 bodov. Povzbudilo ho to, hral veľmi dobre útočne, na servise i na bloku. Nám nefungoval útok, prehrali sme si to sami. Nebyť nevynútených chýb, asi by zápas dopadol inak, ale to už nevrátime,“ zdôrazní.

Slovenskí volejbalisti Šimon Krajčovič a Matej... Foto: SITA, Martin Havran
Šimon Krajčovič, Matej Paták Slovenskí volejbalisti Šimon Krajčovič a Matej Paták počas zápasu s Islandom.

Moldavci doma zdolali Čiernu Horu. Nepociťovali zverenci trénera Andreja Kravárika obavy z dôležitosti nedeľňajšej odvety?

„Za seba môžem povedať, že nervózny som nebol. Aj preto, že v tejto fáze šlo už posledný kvalifikačný zápas, mentálne sme si na súpera po hladkom domácom víťazstve verili. Vedeli sme, že sme lepší a pokiaľ budeme hrať svoju hru, tak na nás nemá, čo sa aj potvrdilo.“

O prvenstve v C-skupine tak rozhodne súboj s Čiernou Horou. V čom je nepríjemná?

„Jej temperamentní hráči bojujú do konca, nevzdávajú sa, ani keď prehrávajú vyšším rozdielom. Ich prednosťou je aj zohratosť. Ak však zopakujeme výkony z predchádzajúcich dvoch zápasov a z klubov prídeme dobre pripravení a naladení, máme kvalitu na to, aby sme ich doma zdolali. Nehovorím, že to bude ľahké, očakávam veľký boj, ale kvalita je na našej strane. Veľa času na prípravu nebude, ale ak sa zídeme v zostave, v akej sme odohrali doterajšie štyri zápasy, verím, že postúpime z prvého miesta,“ vyslovil želanie Krajčovič.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí volejbalisti #Šimon Krajčovič #ME 2019 vo volejbale