Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kravárik: Doplatili sme na chyby na podaní

V nedeľu večer v čiernohorskom Bare účet zatiahli volejbalisti Slovenska. Ich avizované víťazné odhodlanie pred druhým zápasom v základnej C-skupine o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy proti Čiernej Hore vyústilo do prehry 0:3.

20.08.2018 19:45
volejbal Foto: ,
Volejbalisti Slovenska odštartovali kvalifikáciu ME 2019 výhrou a prehrou.
debata

Zdravé sebavedomie športovcom pristane – ak je podložené aj sebavedomým výkonom. Zverenci Andreja Kravárika sa o priaznivejší výsledok pripravili chybami na podaní – aj v závere prvého a tretieho setu.

V prvom nepremenili jeden setbal (24:23), v treťom tri. Viedli 23:21, vzápätí 24:23, 25:24, 26:25, no ani jeden pokus na zisk setu a prípadné zdramatizovanie stretnutia nezužitkovali.

V tabuľke C-skupiny si skomplikovali situáciu v súboji o prvenstvo. Klesli na 3. miesto, Čierna Hora má tiež jednu výhru, ale o bod viac a je druhá. Na čele je Moldavsko – jediné ešte neprehralo, v nedeľu vyhralo na Islande 3:0.

Najbližšie sa Slováci predstavia v stredu v Nitre proti Moldavsku (18.00), v nedeľu opäť nastúpia proti sebe v Kišiňove. Kvalifikáciu zavŕšia v prvej polovici januára 2019 domácim zápasom proti Čiernej Hore a záverečným na Islande.

Tréner Kravárik po nedeľňajšej prehre netajil rozčarovanie:

„Ak nezlepšíme podanie a nebudeme presne dodržiavať taktické pokyny, tak sa jednoducho nepohneme. Najmä, keď sa blíži koncovka. Ak to takto pôjde ďalej, budeme prehrávať aj so súpermi ako je Čierna Hora. Prvý set sme mali dobre rozbehnutý, ale spravili sme kvantum chýb na podaní a takto sa volejbal hrať nedá. V priebehu zápasu sme robili zmeny v zostave; Paták musel ísť dole, aj keď dobre útočil, ale neprihrával, nefungovala distribúcia so Zaťkom, a preto tam šiel Jančura. Máme štrnásť hráčov, aby sme súpera zdolali. Ak chceme postúpiť na majstrovstvá Európy, takýchto súperov musíme zdolávať. Určite na to máme. Teraz musia prísť štyri výhry za sebou s plným počtom bodov, nič iné neberiem,“ uviedol odvážne pre web Slovenskej volejbalovej federácie.

Pripomenieme – na ME 2019 vo Francúzsku, Belgicku, Holandsku a Slovinsku sa predstaví 24 krajín. Z kvalifikácie postúpia víťazi siedmich skupín a kvinteto s najlepšou bilanciou z druhých miest.

Keďže dve skupiny sú iba trojčlenné, v hodnotení „druhých“ sa nebudú brať do úvahy výsledky proti tímom z posledných miest v štvorčlenných skupinách. Slováci na ME nechýbali od roku 2007.

Fakty z Baru

C-skupina: Čierna Hora – Slovensko 3:0 (24, 19, 26) za 86 minút, zostavy a body – Čierna Hora: Čačič 5, Babič 4, Čulafič 17, M. Bojič 14, Šuljagič 6, R. Strugar 4, libero Lakčevič; Slovensko: Kohút 5, Zaťko 1, Paták 6, Krajčovič 5, Michalovič 14, Kriško 8, libero Kubš (Ihnát 0, Ludha 1, Lux 6, Jančura 1, Gavenda 1).

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí volejbalisti #ME 2019 vo volejbale