Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Kopy, údery i útok stoličkou. Austrálčania bitku ľutujú, Filipínci sú hrdí

Rozdielnym spôsobom pristúpili predstavitelia dotknutých národných federácii k hromadnej bitke počas stretnutia basketbalovej kvalifikácie o postup na MS 2019 v Číne medzi Filipínami a Austráliou.

03.07.2018 20:36
Filipíny, Austrália, bitka Foto: ,
Bitka basketbalistov Filipín a Austrálie.
debata

Jednoznačný zápas austrálsko-oceánskej zóny, ktorý sa v hlavnom meste Filipín Manile skončil hladkým triumfom Austrálčanov 89:53, vyvrcholil šarvátkou, v ktorej nechýbali pästné údery, kopy, či útok stoličkou.

Z hráčov Filipín následne dostalo diskvalifikačnú chybu deväť basketbalistov, takže duel na palubovke museli dohrať iba traja. Austrálčania sa predčasne pod sprchy porúčali štyria, vrátane pivota tímu NBA Milwaukee Bucks Thona Makera.

„Som mimoriadne sklamaný z toho, čo sa stalo,“ oznámil Maker. „Beriem plnú zodpovednosť za svoje činy, snažil som sa brániť seba i spoluhráčov,“ do­dal.

„Vyjadrujeme hlbokú ľútosť nad tým, čo sa stalo,“ zverejnil výkonný riaditeľ austrálskej basketbalovej asociácie Anthony Moore. „Ospravedlňujeme sa fanúšikom a očakávame tresty zo sklonenými hlavami,“ doplnil.

Bitka medzi basketbalistami Filipín a Austrálie. Foto: SITA/AP, Bullit Marquez
Filipíny, Austrália, bitka Bitka medzi basketbalistami Filipín a Austrálie.

Naopak, viceprezident federácie ostrovného štátu Roberto Puno pristúpil k incidentu odlišným spôsobom. „Som hrdý na našich hráčov, že sa dokázali vzoprieť a bojovať za filipínsky ľud,“ povedal.

Na „výkon“ svojich krajanov zareagoval na twitteri aj boxer a filipínsky senátor Manny Pacquiao, ktorý na sociálnej sieti zverejnil basketbalovú loptu a boxerskú rukavicu.

debata chyba
Viac na túto tému: #austrálski futbalisti #filipínski futbalisti