Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Golden State zvládol siedmy duel, finále bude mať aj štvrtý raz rovnaké obsadenie

Aj štvrtý rok po sebe bude obsadenie finále zámorskej basketbalovej NBA rovnaké. Druhým finalistom sa v pondelok stali hráči Golden State, ktorí v rozhodujúcom siedmom zápase finále play off Západnej konferencie zvíťazili na palubovke Houstonu 101:92.

29.05.2018 07:29 , aktualizované: 11:02
Kevin Durant, Stephen Curry Foto: ,
Objatie hviezd Golden State Kevina Duranta a Stephena Curryho po víťazstve nad Houstonom.
debata

Úradujúci šampión sa v boji o trofej Larryho O'Briena stretne s Clevelandom. Golden State má z posledných štyroch meraní síl vo finále lepšiu bilanciu, vedie 2:1.

Houston v pondelok síce po prvom polčase viedol o 11 bodov (54:43), no potom prišla zdrvujúca tretia štvrtina v podaní hostí, v ktorej prevýšili súpera o 18 bodov.

V tretej 12-minútovke hráči Rockets minuli všetkých 14 trojkových pokusov, celkovo spoza oblúka poslali mimo až 37 zo 44 striel. V záverečnej štvrtine už domáci nedokázali nájsť odpoveď a nedokázali nadviazať na finálovú účasť z roku 1995.

Najlepším strelcom Warriors bol Kevin Durant s 34 bodmi, sekundoval mu Stephen Curry, ktorý takmer dosiahol triple-double – na konte mal 27 bodov, 10 asistencií a 9 doskokov. V drese domácich, ktorým napokon pre zranenie zadného stehenného svalu nepomohol Chris Paul, sa najviac darilo Jamesovi Hardenovi s 32 bodmi.

„Je úžasné, aké dlhé sú zápasy NBA. Máte 48 minút na to, aby ste sa ako tím dostali do rytmu. My máme v talóne toľko palebnej sily, že to musí ísť,“ povedal tréner Golden State Steve Kerr. "Či je pre mňa štvrté finále v sérii výnimočné. Určite áno, je za ním veľmi tvrdá robota a dlhá cesta,“ uviedol líder Warriors Stephen Curry na webe TSN.

Jeho spoluhráč Klay Thompson sebavedomo dodal: „Stačia nám dve minúty dobrého basketbalu a vieme si utvoriť náskok 11 bodov. V tom je naša sila. Som hrdý na to, ako sme sa bili o víťazstvo a postup.“

Smutným hrdinom Houstonu bol jeho dlhodobo najlepší hráč James Harden, ktorý napriek 32 bodov v siedmom zápase najmä v jeho závere nehral svoj najlepší basketbal. „Nemalo to tú potrebnú šťavu z našej strany,“ vystihol Harden.

Finále NBA – Západná konferencia:

Houston – Golden State 92:101 (24:19, 30:24, 15:33, 23:25) – konečný výsledok série: 3:4
Najviac bodov: Harden 32, E. Gordon 23, Capela 20 – Durant 34 (5 trojok), Stephen Curry 27 (10 asistencií, 7 trojok), K. Thompson 19

debata chyba
Viac na túto tému: #Houston Rockets #Golden State Warriors