Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šou jedného muža. Fenomenálny James udržal Cleveland nažive

Basketbalisti Clevelandu Cavaliers sa udržali v hre o titul. V noci na sobotu zdolali v šiestom súboji finále play off Východnej konferencie NBA doma Boston Celtics 109:99 a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas.

26.05.2018 08:13 , aktualizované: 08:50
Celtics Cavaliers Basketball Foto: ,
LeBron James z Clevelandu Cavaliers (23) preniká do koša cez bostonského Marcusa Smarta.
debata

Finálová séria play off Východnej konferencie má dva kľúčové faktory. Prvým je domáce prostredie a tým druhým LeBron James. Oba sa prejavili v piatkovom zápase.

Tridsaťtriročný James nastrieľal 46 bodov, pridal 11 doskokov a deväť asistencií. Premenil päť pokusov spoza trojkového oblúka,z toho dva po sebe v kľúčových momentoch štvrtej štvrtiny.

Elitný krídelník prekonal v tohtoročnom play off hranicu 40 bodov po siedmy raz. V historickej štatistike je spoločne s Michaelom Jordanom na druhej priečke za Jerrym Westom, ktorému sa to podarilo osemkrát. Jeho rekord je v platnosti od roku 1965.

Zároveň sa dostal na šieste miesto v historickej tabuľke v počte doskokov, s Karlom Maloneom ich majú na konte 2062.

„Je to radosť z hry. Ide o pocity, ktoré sa ťažko vysvetľujú,“ povedal po zápase James. Z jeho výkonu mal radosť aj tréner Cavs Tyronn Lue: „Veľkolepé. Skutočný šampión. Potrebovali sme ho, najmä po zranení Kevina Lova.“

Ten musel odstúpiť už v prvej štvrtine po tom, ako sa hlavami zrazili s Jaysonom Tatumom. „Nebolo to pekné. Vôbec som ho nevidel. Prajem mu skoré uzdravenie,“ povedal Tatum, ktorý pokračoval v zápase a dosiahol 15 bodov.

Jamesovi sa v rozhodujúcich siedmych zápasoch darí. Dosiaľ má bilanciu päť víťazstiev a iba dve prehry. Cesta do jeho ôsmeho finále v sérii nebude jednoduchá. Celtics budú mať výhodu domáceho prostredia. V tejto sezóne vo vyraďovacej časti pred vlastnými divákmi nezaváhali ani raz s bilanciou 10:0.

Game 6 ✅ #WhateverItTakes

Príspevok, ktorý zdieľa Cleveland Cavaliers (@cavs),

Ani hráčov Bostonu nečaká prechádzka ružovou záhradou a dobre to vie aj Marcus Smart: „Bude to peklo. Musíme byť pripravení dať do toho všetko i vlastnú krv. Budeme však bojovať ža do konca, nech to bude stáť čokoľvek.“

Rozhodujúci zápas číslo 7 je v Bostone na programe z nedele na pondelok od 2.30 h SELČ.

Play off NBA – finále Východnej konferencie

Cleveland – Boston 109:99
Najviac bodov: L. James 46 (5 trojok, 11 doskokov), Hill 20, Jeff Green 14 – Rozier 28, Jaylen Brown 27, Tatum 15
stav série: 3:3

debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #Cleveland Cavaliers #Boston Celtics