Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Po Good Angels končí aj KB Košice. Prezident nebude skladať priemerný tím

Tri roky trvala história basketbalového klubu KB Košice. "Býci" ju v najvyššej súťaži v nedeľu uzavreli ziskom striebra. Finálovú sériu s Levicami prehrali 1:4 na zápasy. Po štvrtom, treťom a druhom mieste už prvé nepríde. Klub v Eurovia SBL končí.

14.05.2018 19:13
Košice, basketbal Foto: ,
Basketbaliti KB Košice po finálovej sérii s Levicami.
debata

Už pred mesiacom rovnaké rozhodnutie prijalo aj vedenie suveréna ženskej basketbalovej extraligy Good Angels Košice.

Prezident KB Košice František Sabol v stanovisku na klubovom webe ozrejmil svoje postoje aj dôvody rozhodnutia. V plnom znení ho uvádza aj web denníka Košice Dnes.

„Vážení basketbaloví priaznivci, v prvom rade by som rád poblahoželal mužstvu a divákom Levíc k zisku majstrovského titulu. Objektívne si to zaslúžili. Podľa mňa rozhodujúcim X faktorom boli zahraniční hráči. V družstve Levíc hrali veľmi dobre, v našom poväčšine nie. Moje osobné najväčšie finálové sklamanie sa volá Svetozár Stamenkovič,“ skonštatoval František Sabol k finálovej sérii.

K rozhodnutiu nepokračovať s tímom v najvyššej mužskej súťaži. Sabol otvorene napísal: "Nie je to reakcia na neúspech vo finále. Toto rozhodnutie sa rodilo dlho a veľmi ťažko. Umocnilo to veľmi medializované semifinále, často s neobjektívnymi vyjadreniami a článkami na našu adresu.

Počas prebiehajúceho piateho a šiesteho zápasu som bol pracovne v zahraničí, ťažko sa to čítalo. Poslednou a definitívnou bodkou bola ‚krádež‘ nášho víťazstva v prvom domácom finálovom zápase pánmi rozhodcami, ktorí v závere tohto stretnutia sa vysmiali priamo do tvárí nám všetkým v košickej aréne. Po tomto zápase sme sa s hlavným sponzorom zhodli, že nemá význam ďalej pokračovať. Mám za to, že diváci nechodia na basketbal kvôli rozhodcom."

Sabol tvrdí, že za stavu 1:1 vo finálovej sérii oznámil svoje rozhodnutie nepokračovať v ďalšej sezóne trénerom, nie hráčom.

„Chceli sme vyhrať finále. Jednoznačne najdôležitejšou skutočnosťou nášho ťažkého rozhodnutia je aplikácia Zákona o športe v praxi. Vždy som sa snažil konať zodpovedne, v novovzniknutých podmienkach by som bol nezodpovedným človekom a podpísať hráčske zmluvy, nekrytými financiami, ktorých je potrebné mať oveľa viac, by bolo nekorektné. Náklady na odvody zo mzdy u hráčov stúpnu o viac ako 50%. Nevieme to realizovať. Priemerné mužstvo skladať nebudeme, je to proti mojej životnej filozofii. Času na diskusiu, korekciu, úpravu, prípadne zmenu v zákone bolo dosť. K realizácii nejakých zmien doteraz nedošlo.“

debata chyba
Viac na túto tému: #KB Košice #Eurovia SBL