Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčší spoločný úspech. Dubovcová so Štrbovou si v Mersine zahrajú semifinále

Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová nasadené ako sedemnáste prenikli už do semifinále na turnaji kategórie Three stars v tureckom Mersine (2. - 6. mája) v rámci World Tour 2018.

05.05.2018 16:24
debata

Slovenky v sobotu najskôr v predpoludňajšom osemfinále zvíťazili 2:0 (17, 15) nad trinástou nasadenou nórskou dvojicou Ingrid Lundeová, Oda Johanne Ulvesethová.

V popoludňajšom štvrťfinále si úradujúce slovenské šampiónky poradili aj so švajčiarskymi dvadsaťpäťkami podujatia Nicole Eiholzerovou a Elenou Steinemannovou, zdolali ich 2:0 (25, 11).

Dubovcová so Štrbovou zvládli náročnú koncovku prvého setu a v druhom dominovali – v jeho polovici bodovou šnúrou odskočili na 15:8 a bez problémov triumfovali, premenili prvý mečbal.

„Zápasy boli náročné, ani jeden nebol ľahký, aj keď výsledky niektorých setov by to mohli naznačovať. Bolo to výsledkom našej dobrej hry, darilo sa nám tlačiť súperky. Proti Nórkam sme boli dobre takticky pripravené; dúfali sme vo vietor, lebo majú určité technické nedostatky, čo sa v takom počasí viac prejavia,“ povedala Natália Dubovcová a na margo štvrťfinálového stretnutia doplnila:

„Ten vietor, ktorý sa zdvihol počas zápasu proti Švajčiarkam, tak oproti nemu ten ranný bol úplným bezvetrím… Vtedy sa naozaj ťažko hrá, lopta rýchlo padá. Na začiatku sme spravili nejaké chyby, koncovku sme, našťastie, dotiahli a zvládli. Na tej veterne ťažšej strane sme to dotiahli a keď sme sa presunuli na tú lepšiu – proti vetru – otočili sme to. V druhom sete sme prestali robiť chyby, zatlačili sme ich, niečo sme zablokovali, Andrea ubránila v poli. Chytili sme dobrý rytmus a ony už nevedeli, čo robiť.“

V nedeľňajšom semifinále si Slovenky od 8.30 h SELČ zmerajú sily s rakúskymi šestkami turnaja Lenou Plesiutschnigovou a Katharinou Schützenhöferovou. Druhú semifinálovú dvojicu utvorili siedme nasadené Holanďanky Sanne Keizerová s Madelein Meppelinkovou a brazílske devätnástky podujatia Josemari Alvesová s Liliane Maestriniovou (hrá sa o 9.30 h SELČ). V nedeľu je na programe aj finále (15.00 h SELČ) a duel o 3. miesto (12.30 h SELČ).

„Určite to je najvýraznejší výsledok, aký sme s Andreou dosiaľ spolu dosiahli – semifinále na ‚svetovke‘. Tešíme sa z toho. Dúfam, že v semifinále uspejeme. Ja dosiaľ mám z World Tour tri bronzy, no viem, aké ťažké je hrať o 3. miesto, keď prehráš v semifinále a medailu nemáš istú. Dúfam, že sa podarí to semifinále prelomiť. Taktika bude závisieť aj od počasia, určite sa dobre pripravíme,“ uzavrela bratislavská rodáčka Dubovcová, ktorá so Štrbovou spojila sily počas minulého roka. Ich hlavným cieľom je účasť na olympijských hrách v Tokiu 2020.

World Tour 2018 v plážovom volejbale v Mersin

Osemfinále: Ingrid Lundeová, Oda Johanne Ulvesethová (Nór.-13) – Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-17) 0:2 (-17, –15) za 34 minút
Štvrťfinále: Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-17) – Nicole Eiholzerová, Elena Steinemannová (Švaj.-25) 2:0 (25, 11) za 38 minút

Ďalší program – nedeľa (časy začiatkov stretnutí upresnia neskôr):
Semifinále:
Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-17) – Lena Plesiutschnigová, Katharina Schützenhöferová (Rak.-6) /8.30 h SELČ/
Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (Hol.-7) – Josemari Alvesová, Liliane Maestriniová (Braz.-19) /9.30 h SELČ/

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #plážové volejbalistky #Andrea Štrbová