Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Päť rozhodnutí na konci proti Košiciam. Škandál, zobrali nám výhru, zúril tréner

Druhý zápas finálovej série Slovenskej basketbalovej ligy mužov Eurovia SBL medzi domácimi Košicami a Levicami sa niesol v podobnom vyrovnanom duchu ako prvý.

03.05.2018 11:19
debata
Svetozar Stamenkovič z Košíc zakončuje akciu... Foto: SITA, Ivan Fleischer
Svetozar Stamenkovič, Boris Bojanovský Svetozar Stamenkovič z Košíc zakončuje akciu vedľa Levičana Borisa Bojanovského.

Rozhodlo sa až v úplnom závere a opäť triumfovali hostia: 82:79. Patrioti vďaka víťazstvu vyrovnali stav série na 1:1. Tretí súboj je na programe v sobotu na palubovke Levíc.

Záver zápasu však rozčertil trénera „býkov“ Miljana Čuroviča, ktorému sa nepozdávali výkony rozhodcov. Svoj názor im vysvetlil na palubovke hneď po zápase.

"Neriešim vôbec výsledok. Stretli sa dve družstvá, ktoré si svojimi výkonmi dokázali vybojovať finále. Klobúk dolu pred Levicami, hrali výborný basketbal. Čo mňa zaráža, je päť takýchto rozhodnutí na konci zápasu. To je priamo rozhodnutie zápasu. Prečo nám niekto zobral víťazstvo?“ cituje srbského kouča oficiálny web KB Košice.

Čurovič vo svojich výčitkách voči arbitrom ďalej pokračoval: "Prečo nenechali, aby chlapci bojovali? Toto je otázka, ktorá zaujíma mňa i všetkých ľudí v našom klube. Opakujem, rešpekt pred obidvoma tímami. Ale prečo nám niekto chcel zobrať víťazstvo? Komu prekážajú Košice a to, že bojujeme a chceme niečo dosiahnuť? Také niečo som nevidel, neviem to ani charakterizovať. To je škandál. Boli tu traja rozhodcovia, ktorí nepatria do finále. To je hanba pre slovenský basketbal, aj pre nás všetkých, nešetril kritikou Čurovič a pokračoval:

My na tento spôsob pokračovať nebudeme. Nech sa dáva pozor, ako a kto bude riešiť veci proti Košiciam. Od prvého zápasu play off, prečo Košice vždy niekomu prekážajú. My sa snažíme na ihrisku, ale toto, čo bolo, tak to je hanba. Päť priamych rozhodnutí, ktoré nám zobrali víťazstvo. Levice bojovali, veľký rešpekt pred nimi, mali navrch v celom zápase. Päť faulov za sebou, na druhej strane ani jeden faul neodpískaný vo chvíľach, keď sa to malo pískať. My tu bojujeme ako o život a niekto príde, kto to robí asi popri robote a na tento spôsob sa nám odvďačí. Toto je katastrofa.“

Diplomatickejšie komentoval momenty zo záveru stretnutia kapitán Košíc Richard Körner:

„Nehrali sme našu hru, mali sme katastrofálny začiatok. Prehrávali sme, ale potom to bolo fifty-fifty. Veci, čo sa udiali v závere, nebudem komentovať. Nech si každý urobí úsudok sám. Ale, dohrávať bez troch hráčov základnej päťky je veľmi zložité. Myslím si, že divák má právo vidieť profesionálne finále vo všetkých smeroch,“ povedal podľa portálu basket.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #KB Košice #Eurovia SBL #Levickí Patrioti