Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rasizmus pod deravými košmi? Košičan opľul Američana, dostal len pokutu

Vyraďovacie boje v slovenskej extraliga basketbalistov sú vždy plné emócií. Po väčšine tých pozitívnych, ale nechýbajú ani negatívne.

23.04.2018 09:54
SR Bratislava basketbal SBL play off Košice Inter Foto: ,
Momentka z piateho semifinále Inter - Košice: košický Rahmon Fletcher preniká pod kôš domáceho Interu.
debata

Stačí si spomenúť na finále spred troch rokov, keď sa medzi sebou pobili, vulgárne si nadávali a pľuli po sebe vtedajší tréner Prievidze Krunoslav Krajnovič a krídelník Komárna Siniša Bilič.

Niečo podobné sa udialo v sobotu na bratislavských Pasienkoch. Vybičovaná semifinálová séria medzi majstrovským Interom a KB Košice pokračovala piatym dejstvom.

V druhom polčase sa udiala situácia, ktorá nepatrí do basketbalu, ani do civilizovanej spoločnosti. Košický krídelník Vladimir Djordjevič opľul Američana tmavej pleti Jermonta Hortona. Srb mal navyše hráčovi Interu nadávať a rasisticky ho uraziť.

Incident je zaznamenaný na videu v čase od 54:00.

Reakcia kompetentných? Rozhodcovia pľuvanec nevideli a Djordjevič tak zápas v pokoji dohral. Ako alibizmus a strkanie hlavy do piesku vyznieva aj dodatočný verdikt disciplinárneho riaditeľa súťaže.

Ten udelil Srbovi ‚symbolickú‘ pokutu 500 eur. Keďže hráč nedostal žiadny dištanc, bude k dispozícii trénerom v utorkovom veľmi dôležitom stretnutí. Košice vedú 3:2 na zápasy a ak doma uspejú, postúpia do finále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Bratislava #KB Košice #Eurovia SBL