Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalistky Strabagu zavŕšili postupku prvým zlatom

Osemnásty titul nepridali, z prvého slovenského sa tešia volejbalistky Strabagu FTVŠ UK Bratislava. Po napínavom priebehu štvrtého stretnutia finálovej série zdolali v sobotu obhajcu Sláviu EU Bratislava 3:2, dosiahli tretie víťazstvo a plnými dúškami si pri korunovácii zlatými medailami vychutnávali prvý triumf.

14.04.2018 21:01 , aktualizované: 15.04.2018 10:46
Strabag Volleyball Club, volejbal Foto: ,
Tím Strabag Volleyball Club FTVŠ UK sa teší zo zisku titulu.
debata

Hudecová: Hrali sme zodpovednejšie

Prvý mečbal mali vo štvrtom sete, obetavo hrajúca Slávia však takmer stratený set získala. Rozhodujúci piaty začala lepšie, viedla 6:2, za stavu 6:4 stretnutie prerušil spor. Slávia reklamovala zlé postavenie súperiek, rozhodcovia dlho skúmali sporný moment. Pokračovanie lepšie zvládli hráčky Strabagu. Zlikvidovali stratu a vo finiši mali pevnejšie nervy i istejšie ruky.

„Nič než víťazstvo sme si nepripúšťali. Možno som mala trošku výhodu, že súperky poznám, hrávala som s nimi. Nevzdávajú sa za nijakého stavu, museli sme veľa bojovať o každú loptu, Slávia nič nedaruje. Prerušenie nám trochu pomohlo, prehrávali sme, nemali sme čo stratiť, len búchať do toho a bojovať. Vo štvrtom sete sme spravili veľa nevynútených chýb,v piatom sme to napravili. V tejto sezóne sme mali najvyššie ciele, som rada, že sme to potvrdili. Družstvo sme mali poskladané tak, aby sme získali titul. Nepochybovala som o tom, že to zvládneme. V porovnaní s minulou sezónou sa obmenil káder, hrali sme zodpovednejšie. Dobre sme sa dopĺňali, potiahli sme všetky. Bez toho by to nešlo, jedna hráčka zápas nevyhrá,“ hovorila s úsmevom od ucha k uchu Romana Hudecová, jedna z opôr majsteriek.

Hráčky VK Slávia EU a Strabag Volleyball Club... Foto: SITA, Branislav Bibel
Hráčky VK Slávie EU, Strabag Volleyball Club Hráčky VK Slávia EU a Strabag Volleyball Club FTVŠ UK vo finálovom zápase.

„V budúcej sezóne by sme chceli uspieť aj v Mevza Cupe, v tejto nám to nevyšlo. Zo svojho tretieho titulu mám veľkú radosť, možno ma odrazí niekam vyššie,“ naznačila. Po záverečnej lopte vytryskla veľká eufória je v realizačnom tíme.

Varga: Je to úspech tímovej práce

„Po titule sme túžili od začiatku – a teraz si začíname uvedomovať, že ho máme. Nerodil sa ľahko, aj vo štvrté finálové stretnutie prinieslo obrovský boj. Pocity len budú prichádzať, no som pyšný na naše hráčky. Za nepriaznivého stavu i po peripetii so sporným momentom v piatom sete zabojovali a zaslúžene vyhrali. Rozhodnúť sme už vo štvrtom, mali sme veľký náskok a mysleli sme si, že to už pôjde samo. Priklonila sa k nám aj šťastie, no šli sme mu oproti,“ pridal prvé hodnotenie tréner Tomáš Varga.

Tréner Strabag VC FTVŠ UK Bratislava Tomáš... Foto: TASR, Marko Erd
Tomáš Varga Tréner Strabag VC FTVŠ UK Bratislava Tomáš Varga (vľavo).

Bude prvý titul pre klub aj záväzkom do budúcnosti?

„Prvé zlato je obrovský úspech. Klub funguje klub, máme postupku, ktorú sme chceli: bronz, striebro, titul – a získali sme aj Slovenský pohár. Sme veľmi šťastní. Tímovo sme hrali celú sezónu, veľmi dobrú formu si vo finálovej sérii držala Romana Hudecová, trošku vyčnievala. Za titulom je však najmä tímová práca,“ zdôraznil tréner. Preňho je to druhý titul, prvý získal s Doprastavom. „Tento považujem za krajší, je to naša ozajstná robota. Verím, že je to veľké ovzbudenie do budúcnosti, máme veľké plány. Budeme o nich informovať, ale najprv si vychutnáme tento úspech.“

Volejbalistky Strabagu VC FTVŠ UK Bratislava. Foto: TASR
Strabag, volejbal, radosť Volejbalistky Strabagu VC FTVŠ UK Bratislava.

Víťazky mali kvalitný útok

Michal Matušov, jeho kolega zo Slávie, netajil sklamanie, no prehru prijal s nadhľadom.

„Strabag sa posilnil, my pracujeme od začiatku sezóny s mladými slovenskými hráčkami, po príchode ich usmerňovala skúsená Dominika Valachová. Nestačili sme konkurovať súperovi, čo ma mrzí. Gratulujem mu k titulu. Zaslúžil si ho, má kvalitné družstvo, nech si to užije. Pred sezónou sme si vytýčili účasť vo finále – a tam sa potom rozhodne. O tom, že titul mení majiteľa, rozhodlo veľa faktorov: individuálna kvalita hráčok, ich mentálne vybavenie, ako vychádza podanie. Je to multifaktoriálne, bezprostredne po ukončení série si netrúfam povedať, čo najviac zavážilo. Strabag mal kvalitný útok počas celej sezóny, hľadali sme naň recept, no nevyšlo nám to. Neviem povedať, či sme boli silnejší alebo slabší ako v minulej sezóne. Súper, proti ktorému hráme, je merítko, aký tím máme. Teší ma, že družstvo sa pred play off zmobilizovalo, no na obhajobu to nestačilo.“

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Strabag #Slávia EU Bratislava #Strabag Volleyball Club FTVŠ UK Bratislava