Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels končia! Na Slovensku sa vraj nedá robiť profesionálny šport

Nastávajúca finálová séria s Ružomberkom bude posledná pre družstvo Good Angels Košice v slovenskej extralige basketbalistiek.

04.04.2018 13:56
Good Angels Košice Foto: ,
Ilustračné foto
debata (24)

Generálny manažér tímu Daniel Jendrichovský potvrdil, že značka Good Angels končí a od budúcej sezóny ju v najvyššej slovenskej súťaži nahradí Akadémia Young Angels.

„Či sa niekedy ešte Good Angels vráti na scénu, ukáže budúcnosť. Sedemnásť rokov, počas ktorých sme boli stále vo finále extraligy, má svoj koniec. Nechcem nikoho viniť, došiel som na koniec svojej cesty. Verím, že dievčatá sa vo finále pobijú o to, aby skončili s číslom 15 v počte majstrovských titulov v rade. Bude to pekná výzva aj pre ostatné kluby prekonať to,“ uviedol Daniel Jendrichovský na stredajšom brífingu v Košiciach.

Jendrichovský nechcel otvorene hovoriť o dôvodoch svojho konca v klube, ktorého značku roky úspešne budoval aj na medzinárodnej scéne. Priamo však povedal, že profesionálny šport na úrovni sa na Slovensku robiť nedá.

„V kútiku duše som veril, že Zákon o športe sa zmení, že priority mesta Košice budú trochu iné a náš stánok, v ktorom hráme, dostane budúcnosť, ale nedostal. Neutekám však z boja, lebo mi zostáva na krku 250 detí v 14 družstvách. Im chcem v budúcnosti venovať všetku energiu, ktorú som doteraz venoval profesionálnemu športu,“ skonštatoval Jendrichovský.

„Anjelky“ dlhodobo dominujú slovenskej najvyššej súťaži, inak to nebolo ani v práve vrcholiacom ročníku 2017/2018. V základnej časti utrpeli jedinú prehru, v poslednom kole podľahli Piešťanom. V nadstavbe ani vo vyraďovacej časti neokúsili trpkosť prehry ani raz. Good Angels navyše majú za sebou aj úspešné vystúpenia na medzinárodnej scéne – V Európskom pohári FIBA sa dostali až do štvrťfinále, vo Východoeurópskej lige dokázali obhájiť titul.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Jendrichovský #Good Angels Košice