Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruža má recept aj na Žirkovú. Bude fungovať?

Good Angels majú na dosah 15. titul po sebe. Ružomberčanky však urobia všetko pre to, aby to favoritovi z Košíc prekazili. Finálová séria sa začína už dnes o 18.00 v Angels aréne.

04.04.2018 12:00
BASKETBAL: Košice Ružomberok Foto: ,
Košickú oporu Zuzanu Žirkovú bráni Aryn Ellenbergová z Ružomberka.
debata

Vyvrcholenie extraligy basketbalistiek má po troch rokoch iné zloženie (chýbajú Piešťanské Čajky), no opäť jasného favorita. Pre Košice hovorí kvalita i šírka kádra, ako aj bilancia vzájomných zápasov. V lige prehrali len raz, ešte v závere základnej časti podľahli Piešťanom. Ružomberčanky však túžia vyšperkovať vydarenú sezónu krásnou bodkou – ziskom majstrovského titulu.

„Hlavný cieľ, ktorý sme mali od začiatku sezóny – postup do finále – sme splnili. Teraz si ho môžeme užiť. Chceme získať titul a urobíme pre to všetko. Zároveň však rešpektujeme súpera. Good Angels útočia na 15. titul a majú veľkú silu,“ priznáva mladá reprezentantka Nikola Kováčiková.

Kľúčom k úspechu – či už v jednom zápase alebo celej sérii – je najmä správne mentálne nastavenia. „Do zápasov pôjdeme s tým, že chceme vyhrať. Veď v športe je všetko možné. Uvidíme, ako to dopadne. V zápase Európskeho pohára FIBA sme raz prehrali až po predĺžení, to bol veľmi dobrý zápas. Odvtedy sme už s nimi taký dobrý neodohrali. Zároveň však počítame s tým, že vo finále bude ich sila ešte väčšia. Musíme si na to dať veľký pozor,“ upozorňuje 19-ročná dcéra trénera Petra Kováčika.

V čom je najväčšia sila ružomberského družstva?

„V predošlých zápasoch nám ide streľba z oblúka. Azda nám to vydrží aj vo finále. Chceme ťažiť z obrany. Ak sa tímu darí v defenzíve, má vždy väčšiu šancu uspieť. V Košiciach je každá hráčka veľmi dobrá. Nikoho nesmieme podceniť. Výborné sú v návrate do obrany a extra pozor si treba dať na Morrisovú a Jurčenková, ktoré môžu vyhrať celý zápas. Zuzku Žirkovú hádam ani netreba spomínať. Veľmi dobre vieme, čo dokáže. Každý má nejaký recept, ako sa ju pokúsiť ubrániť. Náš si zatiaľ necháme pre seba, azda sa nám to podarí,“ usmeje sa nádejná rozohrávačka.

Hoci pod Čebraťom veľmi túžia po návrate majstrovského titulu do Koniarne, uvedomujú si, aké majú reálne šance.

„V prvom rade chceme vyhrať celú sériu. No ak zahráme dobre a podarí sa nám vyhrať len jeden alebo dokonca žiaden zápas, možno budeme spokojné. Len zo seba musíme v každom dueli vydať maximum,“ dodáva Kováčiková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #MBK Ružomberok #extraliga basketbalistiek