Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trest pre najúspešnejší klub. Hádzanári Veszprému budú poberať minimálnu mzdu

Vedenie historicky najúspešnejšieho maďarského hádzanárskeho klubu MKB Veszprém siahlo pre zlé výkony celého mužstva vrátane realizačného tímu výrazne na peniaze.

27.03.2018 19:08
Veszprém, hádzaná Foto: ,
Hádzanári Veszprému.
debata

Až do konca ligovej sezóny by mali členovia A-tímu poberať iba minimálnu mzdu, ktorá je aktuálne v Maďarsku v prepočte 444,7 eura mesačne.

Veszprém síce vedie tabuľku domácej súťaže, ale v nedeľu podľahol v prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov dánskemu Skjernu 25:32. Po prehre o sedem gólov už vedeniu došla trpezlivosť.

„Niektoré výsledky v tejto sezóne boli neprijateľné, predovšetkým však výkony a prístup. To uráža všetkých, ktorí prispeli a stále prispievajú k histórii tohto klubu, ktorý má veľké meno aj v Európe,“ odôvodnili trest šéfovia klubu.

Definitívne rozhodnutie, či ho skutočne ponechajú v platnosti až do konca ročníka, by malo padnúť po najbližších zápasoch.

Hádzanarský klub Veszprém síce vznikol až v roku 1977, odvtedy sa však stal najúspešnejším maďarským tímom. Okrem iného získal 25 majstrovských titulov a 26 prvenstiev v domácom pohári. V rokoch 2015 a 2016 sa dostal Veszprém až do finále Ligy majstrov, ale trofej nevyhral. V zbierke má dva tituly z už zrušeného Pohára víťazov pohárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #MKB Veszprém