Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovinec žiada tisíce eur. Prievidza dlhuje hráčom, FIBA ju tvrdo potrestala

Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) potrestala slovenský klub BC Prievidza zákazom prestupov za nevyplatené finančné záväzky.

18.01.2018 12:47
debata
Uroša Zadnika v drese Prievidze v marci 2015. Foto: SITA, Martin Havran
Uroš Zadnik Uroša Zadnika v drese Prievidze v marci 2015.

Klub má mať finančné podlžnosti voči bývalým zverencom, ktoré nestíha splácať a preto sa do problému oprela FIBA. Tá na svojej oficiálnej internetovej stránke uvádza, že účastník najvyššej domácej súťaže Eurovia SBL nesmie registrovať nových hráčov už od 12. decembra 2017.

Ako vo štvrtok informoval portál basket.sk, minimálne jeden bývalý hráč BC zažaloval Prievidzu na arbitrážnom súde. Išlo o slovinského rozohrávača Uroša Zadnika, ktorý obliekal dres baníckeho tímu v sezóne 2014/2015 a klub mu dlhoval 3300 eur.

Súd rozhodol v prospech hráča, pričom Prievidza mu podľa verdiktu má vyplatiť dlžnú sumu plus percentá z omeškania, náklady za arbitrážne konanie a aj náklady na jeho obhajobu, spolu vo výške takmer 10.000 eur.

„Prípad Zadnik sme zdedili po predošlom vedení zo sezóny 2014/2015 a vyriešili sme ho vlani v septembri. Po závere minulej sezóny sme sa netajili tým, že sme skončili v mínuse. Doplatili sme na vysoké náklady v rámci FIBA Cupu, ako aj na veľa zmien v kádri. Vedeli sme, že nám bude trvať približne dve sezóny, aby sme tento dlh úplne zmazali. Momentálne sa nám to už podarilo na takmer 60 percent. Bohužiaľ, jeden hráč, s ktorým sme počas sezóny rozviazali kontrakt, nás dal ešte v lete na FIBA arbitráž, ktorú aj vyhral. Podarilo sa nám z nej jednu tretinu uhradiť, ale keďže sme nezaplatili celú čiastku, FIBA nám 12. decembra obmedzila medzinárodné prestupy,“ uviedol pre basket.sk generálny manažér Martina Boška.

„Zákaz je platný, pokým Prievidza nevyplatí celý záväzok z vydaného rozhodnutia FIBA,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #FIBA #BC Prievidza #Uroš Zadnik