Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dovolil si kritizovať Erdogana. Turci chcú pre Kantera štyri roky väzenia

Turecká prokuratúra žiada štvorročný trest odňatia slobody pre basketbalistu Enesa Kantera. Dôvodom je fakt, že hviezda zámorskej NBA kritizovala na sociálnych sieťach prezidenta krajiny polmesiaca Recepa Tayyipa Erdogana.

21.12.2017 08:14
Kanter Foto: ,
Enes Kanter (vľavo) má v rodnom Turecku problémy.
debata

Kanter by sa mal pred súdom zodpovedať za svoje príspevky na twitteri z mája a júna minulého roka. Najlepší turecký basketbalista je už roky v spore so súčasným režimom v krajine.

Verejne kritizuje Erdoganovu politiku a zároveň neskrýva podporu Fethullahovi Gulenovi, ktorého turecká vláda viní z vlaňajšieho pokusu o politický prevrat a ktorý roky žije v americkom exile.

„To je všetko? Štyri roky väzenia? Za všetku tú kritiku, čo som im adresoval?,“ uviedol Kanter pre ESPN. V máji mal problémy v Rumunsku, kde plánoval navštíviť priateľov. Na letisku zistil, že turecké úrady mu zrušili pas. „Cítim sa ako vyhnanec,“ vravel vtedy.

Dvadsaťpäťročný pivot patrí medzi podkošovú špičku NBA. Po pôsobeniach v Utahu a Oklahome sa pred aktuálnou sezónou dostal do New Yorku, kde v drese Knicks podáva solídne výkony.

V doterajších 27 dueloch má priemery 13,2 bodu a 9,8 doskoku na zápas. Knicks aj jeho zásluhou patrí v tabuľke Východnej konferencie ôsme miesto zaručujúce postup do play off.

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #Turecko #Recep Tayyip Erdogan #Enes Kanter