Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský volejbal potrebuje zmenu, tvrdí Halanda. Po 12 rokoch končí ako šéf SVF

Dlhoročný prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Ľubor Halanda na štvrtkovej tlačovej konferencii oficiálne oznámil, že na decembrovej konferencii SVF v Poprade (3. decembra 2017) nebude kandidovať za šéfa SVF na ďalšie funkčné obdobie a po dvanástich rokoch v tejto riadiacej funkcii končí.

26.10.2017 15:18
Ľubor Halanda Foto: ,
Ľubor Halanda.
debata

„Slovenský volejbal som viedol dvanásť rokov a po dlhšom zvažovaní som sa rozhodol, že z osobných dôvodov už nebudem kandidovať za prezidenta SVF. Po dvanástich rokoch som dospel k názoru, že slovenský volejbal potrebuje zmenu,“ objasnil prezident SVF Ľubor Halanda svoje rozhodnutie.

„O stiahnutí svojej kandidatúry som rozmýšľal už dlhšiu dobu, minimálne deväť – desať mesiacov. Prešli sme spolu obrovský kus cesty, zažili sme viac pekných výsledkov, slávili sme úspechy, ale na tejto dlhej ceste sme zažili aj neúspechy. Nie všetko, čo sme chceli, sa nám podarilo urobiť. Boli to ťažké a náročné roky, ktoré vyžadovali od človeka stopercentné nasadenie. Zistil som, že už potrebujem aj oddych, pracovne som dosť vyťažený aj mimo slovenského volejbalu,“ pokračoval Ľubor Halanda.

"Pracujem vo výkonnom výbore Slovenského olympijského výboru, som viceprezidentom Európskej volejbalovej konfederácie (CEV) pre administratívu a členom správnej rady Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB). Takže zo športu – a špeciálne z volejbalu – týmto stiahnutím mojej kandidatúry určite nadobro neodchádzam. Ak bude o moje dlhoročné skúsenosti, ktoré som pri tomto športe nadobudol za viac ako 40 rokov záujem, rád sa s nimi podelím, rád pomôžem. Aj naďalej chcem vedeniu SVF pomáhať predovšetkým na medzinárodnej scéne a v športovej diplomacii, " zdôraznil bývalý úspešný 76-násobný reprezentant niekdajšieho Československa, ktorý sa v roku 1979 v drese ČH Bratislava tešil zo zisku Pohára európskych majstrov (PEM) a o dva roky neskôr z prvenstva v Pohári víťazov pohárov (PVP).

Aj naďalej chcem vedeniu SVF pomáhať, vraví... Foto: Ivan Majerský, Pravda
Ľubor Halanda Aj naďalej chcem vedeniu SVF pomáhať, vraví Ľubor Halanda.

Ľubor Halanda za najväčší úspech slovenského volejbalu pod jeho vedením označil 5. miesto mužov na ME 2011 a ich dvojnásobný triumf v Európskej lige. Mrzia ho však neúspešné vystúpenia mužov a žien v kvalifikáciách o postup na ME a MS. Práve tie mu chýbajú k úplnej spokojnosti.

Je rád, že po dlhšom rokovaní sa vedenie SVF podarilo získať nového marketingového partnera na päť rokov, z ktorého podpory by mali profitovať nie iba extraligové kluby, ale aj všetky reprezentačné výbery a čoraz populárnejší plážový volejbal.

„Oslovil ma úspešný projekt Martina Kraščeniča, ktorý pred dvoma rokmi naštartoval mužský volejbal v Nitre. Tunajšiemu klubu mužov pomohol vybojovať dva majstrovské tituly a triumf v Slovenskom pohári. Pozornosť venoval aj podpore mladých volejbalových talentov. Jeho program je veľmi perspektívny. Preto ho budem podporovať, aby prišiel do vedúcej pozície. Jeho program je veľmi blízky mojim názorom, a preto ho budem podporovať vo voľbách,“ povedal trojnásobný majster Československa v službách ČH Bratislava (1978, 1979 a 1981).

Podľa neho slovenský volejbal v tomto období potrebuje mladého, kreatívneho a ambiciózneho človeka. „Náš volejbal potrebuje vo vedúcej pozícii predovšetkým skúseného manažéra, ktorý dokáže ľudí v hnutí spájať, osloviť ich svojou smelou víziou. Verím, že práve Martin Kraščenič nadviaže na našu doterajšiu prácu a náš volejbal posunie na ešte vyššiu úroveň. Som presvedčený, že jeho silný program osloví aj delegátov decembrovej konferencie,“ konštatoval 63-rodák z Nových Zámkov, ktorý je prezidentom SVF od roku 2005.

debata chyba
Viac na túto tému: #ľubor halanda