Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NBA vypukne vojna supertímov

Sedemdesiatydruhý ročník NBA odštartujú v noci na stredu úvodné dva extrémne zaujímavé súboje - Golden State privítajú Houston a Cleveland Boston.

17.10.2017 10:00
Golden State Warriors, Stephen Curry Foto: ,
Hviezda Golden State Stephen Curry.
debata

Chcete titul? Potrebujete superhviezdu. Ideálne nie jednu, ale minimálne dve a radšej rovno tri.

Tento recept sa v ostatných rokoch v zámorskej NBA osvedčil natoľko, že po ňom siaha čoraz viac tímov basketbalovej profiligy. Jednoduchý recept si osvojili aj viaceré osobnosti súťaže, a tak sa fanúšikovia môžu v novej sezóne tešiť na veľké súboje supertímov.

Ku Golden State pribudol Houston, návrat medzi špičku hlási Oklahoma City, výnimočnú dvojicu pod košom má New Orleans, vysoké ambície Boston a výrazne sa posilnil aj vlaňajší finalista z Clevelandu. Sedemdesiatydruhý ročník NBA odštartujú v noci na stredu úvodné dva extrémne zaujímavé súboje – Golden State privítajú Houston a Cleveland Boston.

„Nemajú šancu. Ešte stále ma hnevá, že sme vo finále minulej sezóny nezdolali Cleveland na nulu. Zabávam sa, keď sledujem, čo sa v lete dialo v jednotlivých kluboch. Všetci robia veľké zmeny, lebo vôbec netušia, ako nás zdolať. Keby Cavaliers v tom jednom zápase nenastrieľali 24 trojok, bolo by 4:0 na zápasy. A to je druhý najlepší tím na svete,“ tvrdí veľkohubo jedna z opôr Golden State Draymond Green v rozhovore pre GQ.com.

Hoci jeho slová pôsobia až príliš znevažujúco, Warriors sú naozaj obrovský favorit. Nič na tom nemení ani obrovský prievan v kádri Clevelandu. Rozohrávač Kyrie Irving si vynútil výmenu do Bostonu, Cavaliers však za neho získali tiež skvelého tvorcu hry Isiaha Thomasa. Okrem neho prišli Jae Crowder, Derrick Rose, José Calderón, Jeff Green a aj bývalý spoluhráč LeBrona Jamesa z Miami Dwyane Wade.

Až 93 percent generálnych manažérov – teda 28 z 30 – označilo v tradičnom predsezónnom prieskume nba.com Warriors za hlavného favorita na titul. Najlepší basketbalista všetkých čias a majiteľ Charlotte Hornets Michael Jordan zas tvrdí, že snaha všetkých ostatných vyjde navnivoč a vo finále sa opäť predstavia Cleveland a Golden State.

„Éra supertímov ničí konkurenčné prostredie v NBA. V lige budeme mať jeden alebo dva tímy, ktoré budú úžasné a ostatných 28 bude len odpad. Zároveň tým pádom budú mať problém prežiť v tomto náročnom podnikateľskom prostredí,“ naznačil pre Cigar Aficionado.

Warriors vyhrali dva tituly za ostatné tri roky, pričom vo finále vždy čelili Cavaliers. Vo Východnej konferencii by mali Cavs narobiť väčšie problémy len hráči Bostonu. Západ je oveľa vyrovnanejší, ale na odstupe Warriors od ostatných by sa nič meniť nemalo. V boji o druhú priečku v konferencii by sa mali ocitnúť San Antonio, Houston, Oklahoma City, prípadne Minnesota.

Houston získal k Jamesovi Hardenovi špičkového rozohrávača Chrisa Paula z LA Clippers a Oklahoma doplnila Russella Westbrooka o dvojicu Paul George, Carmelo Anthony. San Antonio ostalo verné dlhodobej práci a dôvere v zohratosť tímu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #Cleveland Cavaliers #Golden State Warriors #Boston Celtics