Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruža chce opäť kvitnúť vo finále. Proti budú Good Angels a Čajky

Okrem mužskej najvyššej súťaže odštartuje v sobotu prvými dvoma zápasmi aj extraliga basketbalistiek. Úradujúci šampión z Košíc privíta v 1. kole Nitru. Zverenky Petra Jankoviča sa pred štartom domácej súťaže naladili troma víťazstvami v rámci prvého turnaja Východoeurópskej ligy.

29.09.2017 19:21
Piešťany Polkowice Foto: ,
Piešťany začali sezónu v kvalifikácii o Euroligu proti Polkowiciam.
debata

Neúspešný finalista minulej sezóny z Piešťan si vstup do ligy odkrúti až v pondelok, keďže v piatok mal pohárové povinnosti. V Polkowiciach nastúpili Čajky v odvete kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže Euroligy (úvodný domáci duel prehrali jednoznačne 46:71).

V oboch najlepších družstvách predošlých sezón prišlo k výraznej obmene kádra. V Piešťanoch ostala len štvorica Dudášová, T. Páleníková, Mikulášiková a Slamová. Košice sú na tom o čosi lepšie, keďže si udržali kostru tímu – Žirková, Bálintová, Jurčenková, Stehlíková, Deptová (za slobodna Baburová).

„Očakávame opäť o čosi náročnejšiu sezónu. Každý sa na nás bude chcieť vytiahnuť, a tak musíme byť na každý zápas stopercentne pripravení,“ naznačuje Jankovič a k cieľom dodáva:

„Ambície sa nemenia. Chceme vyhrať titul, pokúsime sa uspieť aj vo Východoeurópskej lige a v Európskom pohári FIBA postúpiť čo najďalej. Späť chceme získať aj Slovenský pohár, o ktorý sme v minulej sezóne prišli.“

Návrat na niekdajšie pozície avizujú v Ružomberku. Klub vstupuje do sezóny s rozpočtom vo výške 400 000 eur a vracia sa aj do Európskeho pohára FIBA.

„Po troch tretích miestach chceme postúpiť opäť do finále,“ avizuje konateľ klubu Michal Slašťan.

Ambície klubu so slávnou minulosťou by radi prekazili Piešťanky. Tie ozdobili minulosezónnu tretiu striebornú medailu prvým víťazstvom nad rivalom z Košíc i nečakaným triumfom v Slovenskom pohári.

„Chceme hrať najlepšie, ako sa len bude dať. Samozrejme, nezľavujeme z cieľov a túžime po finále,“ potvrdzuje tréner Čajok Martin Pospíšil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #MBK Ružomberok #Piešťanské Čajky #extraliga basketbalistiek