Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SBL bude vyrovnanejšia. Inter má viac vyzývateľov

Už bez Lučenca a Nitry, ale s párnym počtom tímov i nováčikom zo Žiliny. Slovenská basketbalová liga nemá jednoznačného favorita. Nová sezóna sľubuje atraktívny a vyrovnaný boj o prvú štvorku i majstrovský titul.

29.09.2017 12:00
Radoslav Rančík, BK Inter Bratislava Foto: ,
Basketbalisti Interu, ktorí pred štyrmi mesiacmi oslávili tretí titul v priebehu piatich rokov, majú aj teraz najvyššie ambície. Na snímke Radoslav Rančík.
debata

Pred štyrmi mesiacmi oslávili tretí titul v priebehu piatich rokov hráči Interu. Vedenie bratislavského klubu má aj teraz najvyššie ambície. „Pokúsime sa minimálne zopakovať a ideálne aj vylepšiť výsledky z minulej sezóny. Radi by sme obhájili titul a uspeli aj v Slovenskom pohári,“ tvrdí generálny manažér Michal Ondruš.

Minimálne boj o finále očakávajú experti aj od Prievidze a Košíc. V oboch kluboch sa však vyhýbajú prehnaným vyhláseniam. „Vyskladali sme úplne nové mužstvo. Podarilo sa nám získať slovenských hráčov, od ktorých očakávame zvýšenú kvalitu. Chceme hrať atraktívny basketbal, aby sme robili radosť fanúšikom. Nechceme hovoriť len o titule. Minimálny cieľ je dostať sa do semifinále. Tam už rozhoduje aktuálna forma a musia sa vám vyhnúť aj vážnejšie zranenia,“ hovorí generálny manažér Prievidžanov Martin Boško.

Prievidza sa spolu s Levicami a Komárnom predstaví aj v Alpsko-jadranskom pohári. Neúspešný finalista minulej sezóny z Komárna ostatný ročník tejto súťaže vyhral. Inter a Košice budú pôsobiť len v domácej súťaži.

„Pokúšali sme sa vybaviť výnimku na naše závesné koše, no nevyšlo to. Nemáme k dispozícii basketbalovú halu, využíva sa na rôzne účely. Obsadenosť haly ani jej podlaha nám neumožňujú prípadnú neustálu manipuláciu s košmi. Ak si znova vybojujeme možnosť účinkovať v pohárovej Európe, budeme to opäť riešiť. Titul bez následného štartu v pohároch má pre mňa len polovičnú váhu,“ priznáva Ondruš.

Levice dvakrát po sebe neprešli cez štvrťfinále, hoci doň vstupovali zo štvrtej priečky. Ich cieľ je jednoznačný. „Potrebujeme sa dostať do semifinále. Dôraz kladieme na to, aby sme bavili fanúšikov a hala bola plná ako v ostatných dvoch sezónach. Nie je jednoduché zladiť zápasy v SBL a Alpsko-jadranskom pohári, ale robíme to aj pre slovenských reprezentantov i mladých hráčov, ktorých máme v tíme,“ naznačuje generálny manažér Levíc Ladislav Garaj.

Nováčik zo Žiliny sa bude spoliehať na desiatich domácich odchovancov a troch amerických legionárov. Vedenie klubu nemá veľké oči. „Radi by sme oživili ligu našimi mladými chalanmi. Dostanú priestor, aby nadšením, dravosťou a mladíckym elánom nahradili chýbajúce skúsenosti. Tajná vízia je postup do play off, ale vieme, že to bude extrémne náročné, keďže začíname od nuly,“ prezradil Ondrej Šoška, generálny manažér Žiliny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BK Inter Bratislava #SBL