Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok v Prievidzi! Americká posila sa mala dopustiť sexuálneho násilia

Chris Perry v lete podpísal kontrakt s účastníkom najvyššej slovenskej súťaže BC Prievidza, vedenie tímu ho už suspendovalo až do odvolania.

21.09.2017 15:16 , aktualizované: 22.09.2017 13:22
debata (1)

Amerického basketbalistu Chrisa Perryho z BC Prievidza obvinila polícia zo sexuálneho násilia, znásilnenia, výroby detskej pornografie a vydierania. Dvadsaťtriročný basketbalista mal znásilniť šestnásťročnú Prievidžanku. Týchto skutkov sa údajne dopustil v období od 15. augusta do 16. septembra, prevažne v nočných hodinách v jednom z prievidzských by­tov.

Tínedžerku podľa polície nútil k orálnemu sexu a nahrával na mobilný telefón ich sexuálny styk. Vyhrážal sa jej, že video zverejní. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, mladistvá mala naivné predstavy a snahy nadviazať bližšie priateľstvo s americkým športovcom.

Vzhľadom na to, že ide o citlivý prípad a mladistvé dievča, polícia nebude poskytovať žiadne bližšie informácie. V danej veci naďalej prebieha vyšetrovanie.

„Klub BC Prievidza v súčasnej dobe disponuje informáciou, že náš hráč je vypočúvaný ako podozrivý na polícii. Bližšie informácie nám zatiaľ neboli poskytnuté a čakáme ďalej, ako sa situácia vyvinie. V zmysle našich interných pravidiel je až do úplného vyriešenia suspendovaný,“ uvádza sa v stanovisku klubu na oficiálnom facebookovom konte.

Američan strávil uplynulú sezónu v univerzitnom tíme Lincoln Memorial, v ktorom odohral 28 stretnutí a dosiahol priemery 17,7 bodu, 8,4 doskoku a 1,3 bloku. V Prievidzi mal začať svoju profesionálnu kariéru, zatiaľ v drese BC neabsolvoval žiaden súťažný zápas.

Perry prišiel na Hornú Nitru koncom júla. „Hneď ako som sa stal trénerom Prievidze a začal som skladať náš káder, bol Chris hráčom, ktorého som chcel, ale nemyslel som si, že budeme mať šancu ho podpísať," povedal o novej posile tréner BC Ryan Pannone a dodal:

"To, že sa nám podarilo získať hráča, ktorý má za sebou niekoľko workoutov s tímami NBA, je pre nás výborná vizitka. Som presvedčený o tom, že Chris má talent a potenciál, aby o rok hral na NBA Summer League,“ .

1 debata chyba
Viac na túto tému: #BC Prievidza #SBL #Chris Perry