Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tomuto sa vraví le-gen-da! Lakers vyradia dve čísla Kobeho Bryanta

Jedno číslo nestačí. Basketbalový klub NBA Los Angeles Lakers v decembri vyradí hneď dve čísla hráčskej legendy Kobeho Bryanta - bude to osmička a dvadsaťštvorka. Slávnostný akt sa uskutoční 18. decembra 2017 počas zápasu s Golden State Warriors.

13.09.2017 10:56
Kobe Bryant Foto: ,
Kobe Bryant.
debata

Bryant nosil dres s číslom 8 v rokoch 1996 – 2006, keď si vzal 24 a už ho počas zostávajúcich 20 rokov výlučne v službách Lakers za iné nezamenil. Stane sa desiatym hráčom, ktorého Lakers ocenia vyradením čísla pri múre multifunkčnej arény Staples Center. Prvý raz sa však v histórii NBA stane, že jeden tím „stiahne z obehu“ naraz dve čísla.

„Kobeho dresy nájdu správny domov vedľa najväčších hráčov Lakers všetkých čas,“ povedala majiteľka klubu Jeanie Bussová a dodala: „Nebolo pochýb, že tento deň raz príde. Jediná otázka bola, kedy. Opäť raz budú fanúšikovia Lakers sláviť nášho hrdinu, naši nepriatelia nám budú závidieť legendárneho Kobeho Bryanta.“

If No. 8 Kobe and No. 24 Kobe had separate careers, could they both make the Hall of Fame? #Issayes : @bleacherreport

Príspevok, ktorý zdieľa Countonkobe (@kobepost),

Päťnásobný šampión NBA, ktorého 18-krát vybrali do tímu All-Star, odohral za Lakers 1346 zápasov, v ktorých dosiahol 33 643 bodov. Je tretí najlepší strelec v histórii ligy.

„Ako dieťa som vyrastal v Taliansku a vždy som sníval o tom, že môj dres bude raz visieť u Lakers, ale nikdy som si nepredstavoval, že to budú dva,“ uviedol v stanovisku 39-ročný Bryant a doplnil: „Je to pre mňa od klubu veľká česť a som vďačný fanúšikom za entuziazmus okolo tejto hry.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Los Angeles Lakers #Kobe Bryant