Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vystrieľala rekord ženskej NBA. Zahrá si opäť za Slovensko?

Už vlani sa definitívne zaradila medzi najväčšie hviezdy ženskej NBA. Americká basketbalistka Kristi Toliverová, ktorá je dôverne známa aj slovenským fanúšikom, predviedla v zámorskej profesionálnej súťaži málo vídané divadlo.

12.09.2017 07:29
debata
Kristi Toliverová na jednom z tréningov... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Kristi Toliverová WNBA Kristi Toliverová na jednom z tréningov slovenskej reprezentácie.

Šikovnú rozohrávačku s neomylnou pravačkou si priaznivci pamätajú z pôsobenia v slovenskej reprezentácii. Pred troma rokmi pomohla Slovenkám k postup na ME 2015 a medzi najlepšie hráčky potom patrila aj na samotnom turnaji.

Vlani získala vo WNBA majstrovský titul s Los Angeles, teraz chce dokázať rovnakú vec s Washingtonom. Tím z hlavného mesta postúpil do semifinále play off aj vďaka jej výkonu v druhom stretnutí série.

Toliverová bola jednoducho na nezastavenie. Proti New Yorku nastrieľala 32 bodov, z čoho bolo až deväť trojok, čím prekonala absolútny rekord súťaže.

„V živote som nič také nevidela. Niesla sa na krásnej vlne,“ pochválila strelkyňu jej hviezdna spoluhráčka Elena Delle-Donneová. Toliverová pokorila rekord v legendárnej hale Madison Square Garden. „Toto je play off. Ak nevyhráte, idete domov. Prišla som do Washingtonu byť líderkou a to si plním,“ vyhlásila razantne.

Do slovenskej reprezentácie ju priviedol vtedajší generálny manažér národného tímu Daniel Jendrichovský.

„Kristi je výnimočný strelec, čo potvrdila už prvý rok na univerzite Maryland, keď ako nováčik poslala finále NCAA do predĺženia. Začiatky vo WNBA, aj v Európe mala ťažké, no jej učebnicová streľba ju predurčuje k veľkým strelám. Veľmi jej držím palce, aby cesta Mystics neskončila na Minnesote. Verím, že ani v slovenskom drese ešte nepovedala posledné slovo,“ povedal Jendrichovský pre špecializovaný portál Basket.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #wnba #Kristi Toliverová #Washington Mystics