Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zrážajú nás tretie štvrtiny, posťažoval sa kapitán basketbalistov

Slovenskí basketbalisti nestačili v stredu v poslednom domácom stretnutí predkvalifikácie MS 2019 na favorizovaného súpera.

17.08.2017 17:23
Stanislav Baldovský Foto: ,
Stanislav Baldovský (s loptou).
debata

Bosne a Hercegovine podľahli 74:92 (45:55). O výsledku rozhodla najmä tretia štvrtina, v ktorej bol rozdiel v hre oboch tímov najviac viditeľný. Hostia ju vyhrali vysoko 25:8.

„Tretia štvrtina, to je už nejaká naša rarita v rámci kvalifikácie. Keď prehráte s takýmto súperom desaťminútovku takmer o dvadsať bodov, ostanete úplne bez šance. Bol to klinec do našej rakvy," priznal kapitán domáceho mužstva Stanislav Baldovský.

Slováci dobre vedeli, že jediná šanca, ako uspieť proti Bosne, je vytvoriť tlak na rozohrávku súpera a ubrániť vychádzajúcu hviezdu Džanana Musu. „Opäť nám nastrieľal skoro tridsať bodov. To je príliš, hoci veľmi dobre vieme, že má obrovský talent. Obrana nám fungovala tak na 40 percent. Nevedeli sme ubrániť súboje jeden na jedného a dostávali sme ľahké koše z oblúka. Výhra súpera je plne zaslúžená," neskrýval Baldovský.

Slováci inkasovali v druhom domácom zápase po sebe viac než 90 bodov, hoci v úvodných troch dueloch bola práve obrana ich najväčšou silou. Ak sa chcú s predkvalifikáciou rozlúčiť víťazstvom, musia v defenzíve opäť výrazne pridať. V sobotu o 16.00 sa predstavia vo švédskej Uppsale.

„Rozoberieme si naše chyby. Najmä naši mladí rozohrávači si musia na videu pozrieť, čo robili zle. V kvalifikačných zápasoch dostávajú najlepšiu možnú, no zároveň najdrahšiu školu v kariére," poznamenal tréner Ivan Rudež. „Švédov sme doma zdolali a bez šance nie sme ani na ich palubovke. Urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo," dodal Martin Bachan.

Tabuľka
1. Švédsko 5 3 2 390 : 365 8
2. Bosna a Hercegovina 5 3 2 419 : 399 8
3. Arménsko 5 3 2 404 : 399 8
4. Slovensko 5 1 4 352 : 402 6
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská reprezentácia basketbalistov