Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko pôjde na ME bez Palguta a Halandu, Kravárik oznámil konečnú nomináciu

réner slovenskej mužskej volejbalovej reprezentácie Andrej Kravárik v stredu popoludní oznámil záverečnú 14-člennú nomináciu na blížiace sa majstrovstvá Európy v Poľsku (24. augusta - 3. septembra 2017).

16.08.2017 16:38
volejbalisti, Slovensko, slovenskí... Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Ako poslední opustili mužstvo nahrávač VK Jihostroj České Budějovice Filip Palgut a smečiar estónskeho Saaremaa Vorkpalliklubi Tomáš Halanda, už skôr z pôvodného 18-členného kádra vypadli smečiar nemeckého SWD powervolleys Düren Július Firkaľ a blokár VK Prievidza Marek Ludha. Kormidelník Kravárik sa na ME musí zaobísť bez smečiarov Františka Ogurčáka (zranenie) a Tomáša Kriška (osobné dôvody).

Blokár a kapitán Emanuel Kohút a aj nahrávač Juraj Zaťko majú pred sebou piaty európsky šampionát, čím vyrovnajú rekordný zápis niekdajšieho reprezentačného blokára Tomáša Kmeťa. Premiéra na tomto fóre čaká smečiarov Marcela Luxa a Michala Petráša, univerzála Petra Mlynarčíka a libero Martina Turisa. Vekový priemer tímu SR je 26,8 roka, výškový priemer 197,6 cm. Andrej Kravárik absolvuje premiéru v úlohe hlavného trénera, na ME 2013 a 2015 bol asistentom hlavného kouča.

Súpermi Slovákov v štetínskej základnej B-skupine na ME postupne budú Česi (25. 8.), Taliani (27. 8.) a Nemci (28. 8.). Najlepší prenikne priamo do štvrťfinále, tímy na druhom a treťom mieste do play-off o účasť vo štvrťfinále.

Slováci sa počas uplynulých týždňov pripravovali na ME v Nitre a Liptovskom Jáne. V generálke na ME si dvakrát zmerajú sily v Sastamale s domácimi Fínmi (v piatok 18. 8. o 17.00 h, v sobotu 19. 8. o 13.00 h). Do dejiska šampionátu odletí výprava SR v utorok 22. 8., presunie sa z Viedne do Berlína a následne do Štetína autobusom.

Slovenskí volejbalisti sa na ME predstavia šiestykrát v sérii (nechýbali ani raz od roku 2007) a celkovo po deviaty raz. Najlepšie umiestnenie dosiahli na ME 2011, keď na turnaji v Rakúsku a Česku obsadili 5. priečku. Na predvlaňajšom šampionáte v Bulharsku a Taliansku nepostúpili zo základnej skupiny; postupne podľahli Srbom, Rusom a Fínom a skončili na 14. pozícii.

Záverečná 14-členná nominácia
Nahrávači: Juraj Zaťko (VKP Bystrina SPU Nitra), Daniel Končal (VK ČEZ Karlovarsko/ČR)
Smečiari: Matej Paták (KS Aluron Virtu Warta Zawiercie/Poľ.), Štefan Chrtiansky (Hypo Tirol AlpenVolleys/Rak.), Marcel Lux (VK Mirad PU Prešov), Michal Petráš (SK Posojilnica Aich/Dob / Rak.)
Blokári: Emanuel Kohút (GKS Katovice/Poľ.), Peter Ondrovič (VK Jihostroj České Budějovice/ČR), Radoslav Prešinský (VK ČEZ Karlovarsko/ČR), Šimon Krajčovič (ČZU Praha/ČR)
Univerzáli: Milan Bencz (Sieco Service Impavida Ortona/Tal.), Peter Mlynarčík (Hypo Tirol AlpenVolleys/Rak.)
Liberá: Matej Kubš (VK Prievidza), Martin Turis (AERO Odolena Voda/ČR)

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kravárik #slovenská volejbalová reprezentácia