Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalisti sú bez opôr a veľkých očí. Kravárik: Museli sme si stanoviť priority

Na náročnú úlohu sa naladili víťazne. V závere minulého týždňa trikrát hrali s Bielorusmi. Generálka v Púchove im vyšla celkom dobre - vyhrali štvrtkový i sobotňajší duel zhodne 3:1. Od stredy do nedele ich však čaká podstatne náročnejšia úloha.

19.07.2017 09:00
František Ogurčák, volejbal, Slovensko Foto: ,
Smečiar František Ogurčák na archívnej snímke.
debata

„So zápasmi som spokojný, aj keď v našej hre bolo dosť chýb. Vyhrali sme však dva z troch zápasov nad súperom, ktorý nás čaká v kvalifikácii a to je veľmi dôležité," hodnotil tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie Andrej Kravárik.

So svojimi zverencami v utorok odletel do belgického Kotrijku, kde Slováci budú bojovať o postup na majstrovstvá sveta v 3. kvalifikačnom kole. Kľúč je neúprosný – z poltucta krajín sa z vytúženého postupu bude radovať jediná. Aj preto sa v kádri neobjavili viacerí ostrieľaní harcovníci a príležitosť ukázať sa dostali nové tváre.

„Keďže nás v závere augusta čakajú majstrovstvá Európy v Poľsku, museli sme si stanoviť priority. Väčšiu šancu dosiahnuť dobrý výsledok vidíme na majstrovstvách Európy. Preto sme sa rozhodli dať v kvalifikácii na MS šancu mladým hráčom, ktorí môžu zabojovať o pozvánku do prípravy pred ME," povedal Kravárik po pondelkovom poslednom tréningu v Bratislave.

V priebehu piatich dní odohrá národný tím päť súbojov. Postupne nastúpi proti domácemu Belgicku, Nemecku, Bielorusku, Estónsku a Španielsku. V tejto konkurencii nepatrí medzi ašpirantov na postup. I tak však chce zanechať dobrý dojem.

„Favoritmi sú Belgičania a Nemci. Z ďalších súperov môže vyhrať každý s každým. Naším cieľom je zvíťaziť nad tromi tímami, ktoré sú rovnocenné s nami: Bieloruskom, Estónskom a Španielskom. Proti Belgicku a Nemecku sa tiež pokúsime o víťazstvo, ale sme realisti a vieme, že títo súperi budú veľmi silní," doplnil kouč Slovákov.

Nominácia Slovenska

Nahrávači: Filip Palgut, Daniel Končal. Smečiari: Tomáš Kriško, František Ogurčák, Július Firkaľ, Tomáš Halanda, Michal Petráš. Blokári: Peter Ondrovič, Radoslav Prešinský, Marek Ludha. Univerzáli: Peter Mlynarčík, Filip Gavenda. Liberá: Marián Vitko, Tomáš Lampart.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská volejbalová reprezentácia