Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útok na ďalšie finále. Slovenky čelia Fínkam

Ich mužským kolegom sa na rovnakom mieste pred mesiacom darilo: bez straty bodu zdolali Japonsko, Austráliu i Portugalsko. Vo víťaznú mágiu popradskej arény veria aj slovenské volejbalistky.

28.06.2017 12:00
Marek Rojko Foto: ,
Tréner slovenských volejbalistiek Marek Rojko.
debata

Na zverenky Mareka Rojka čaká dnes ďalšia previerka. V úvodnom semifinále Európskej ligy vyzvú Fínsko. Cieľ je jednoznačný: utvoriť si pred odvetou dobrú pozíciu a zvíťaziť za tri body.

„Očakávam náročné zápasy. Po tom, ako Fínky postúpili do semifinále, budú v eufórii. Zohnali sme si záznamy zo zápasov nášho súpera, no v prvom rade sa koncentrujeme na seba. Radi by sme sa vyhli chybám, ktorých sme sa dopustili v základnej skupine,“ hovorí Rojko pre svf.sk.

V skupinovej fáze si Slovenky nepočínali podľa predstáv. Dva razy si síce poradili so Švédskom a Portugalskom, no tieto družstvá dostatočne nepreverili kvality partie okolo kapitánky Jaroslavy Pencovej. Využilo to Španielsko, ktoré slovenský výber dva razy zdolalo – zakaždým bez straty setu.

Favoritom semifinále je domáci tím. Predsa len, kým Fínkam patrí v rebríčku Európskej volejbalovej federácie 24. priečka, Slovenky sú v ňom o deväť miest vyššie.

„O podcenení však nemôže byť reč. Pred vývojom ženského volejbalu vo Fínsku mám rešpekt. Tamojšia liga prechádza postupnou profesionalizáciou. Počas pôsobenia v Nemecku som zažil štyri fínske hráčky. Ich tréner je niekdajší reprezentant a podpisuje sa pod výrazný progres,“ upozorňuje Rojko.

So svojimi zverenkami obhajuje v Európskej lige striebornú priečku z vlaňajška. Minulá sezóna bola pre Slovenky premiérovou v súťaži. Fínky sú v pozícii nováčika v tomto roku.

Súboj v Poprade sa začína o 18.00 (odveta sa uskutoční v nedeľu v Helsinkách). Vstupenky si môžu fanúšikovia kúpiť v deň zápasu priamo v aréne. Cena je 4 eurá.

V prípade, že by Slovenky postúpili do finále, stretli by sa v ňom s úspešnejším z dvojice Španielsko – Ukrajina. Prvý zápas by sa hral na Slovensku (5. júla), odveta u súpera (9. júla).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská reprezentácia volejbalistiek #Európska liga volejbalistiek