Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inter sa v pohárovej Európe nepredstaví, nezískal výnimku na koše

Víťaz basketbalovej Eurovia SBL 2016/2017 BK Inter Bratislava si v nasledujúcej sezóne nezahrá žiadny európsky pohár.

22.06.2017 17:29
Inter Bratislava, Komárno Foto: ,
Športová hala Pasienky.
debata

Úradujúci majster republiky nezískal od zastrešujúcej organizácie FIBA Europe výnimku na závesné koše a tak sa nepredstaví ani v rovnomennom pohári ani v predkole Ligy majstrov. Informuje o tom oficiálny tímový web.

Účastníci najvyššej slovenskej súťaže sa na poslednom spoločnom stretnutí uzniesli na tom, že v prípade účasti klubov v pohárovej Európe by sa zmenil štvorkolový hrací systém na dvojkolový s následnou nadstavbou. Pre tímy by bolo viac než náročné hrať domácu súťaž štvorkolovo a ešte lietať naprieč európskym kontinentom.

„Napriek tomu, že sa napokon v pohárovej Európe nepredstavíme, musím oceniť postoj našich partnerov v lige, ktorí sa pragmaticky postavili k účasti nielen Interu, ale hociktorého iného klubu, v európskych pohároch. Žiaľ, nakoniec to nevyšlo s ohľadom na možnosti, či skôr nemožnosti, súvisiace s logistikou košov predpísaných FIBA v našej hale. Museli sme preto upustiť od nášho zámeru štartovať v pohárovej Európe. V našom prípade nakoniec rozum zvíťazil nad srdcom,“ vyjadril sa pre oficiálnu webovú stránku generálny manažér Interu Michal Ondruš.

Ak by sa namiesto bratislavského klubu neprihlásil do európskych súťaží pod hlavičkou FIBA žiadny iný slovenský tím, tak by bolo de facto jasné, že sa aj nadchádzajúci ročník domácej súťaže bude hrať štvorkolovo. To, koľko bude mať účastníkov však ešte nie je jasné, pretože MBK Lučenec má stále nevyriešené finančné problémy.

debata chyba
Viac na túto tému: #BK Inter Bratislava #SBL #FIBA Europe