Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Basketbalistky v Česku príjemne prekvapili. Môžu zabojovať o MS

Po ôsmich rokoch sa prebojovali do štvrťfinále. V ňom sa im do cesty postaví favorizované Francúzsko.

22.06.2017 10:30
Barbora Bálintová Foto: ,
Barbora Bálintová (vpravo).
debata

Zverenky Mariana Svobodu zvíťazili v utorňajšom zápase o postup do štvrťfinále na basketbalových ME v Hradci Králové nad Ukrajinou 82:68 (34:29). V Prahe tak slovenské hráčky zabojujú nielen o čo najlepšie umiestnenie na turnaji, ale aj o miestenku na budúcoročné majstrovstvá sveta do Španielska.

„Vieme, čo nás teraz čaká. Šampionát si ideme už len užiť, pretože už naozaj nemáme čo stratiť. Účasť vo štvrťfinále je nad rámec našich očakávaní spred začiatku turnaja," tvrdí jedna z opôr družstva Barbora Bálintová.

Francúzky majú jeden z najlepších tímov na turnaji a patria medzi hlavných ašpirantov na titul. Aj po prípadnej prehre však Slovenky ostanú v hre o budúcoročné MS. Postup na ne si zabezpečí päť najlepších družstiev, pričom Španielky majú miestenku istú a do tejto kvóty sa nezapočítavajú. Súboj s Ukrajinou mali Slovenky väčšinu času pod kontrolou. Prehrávali len 83 sekúnd na prelome tretej a štvrtej štvrtiny. Kľúčové okamihy však zvládli, rovnako ako koncovku záverečnej desaťminútovky a zaslúžene zvíťazili.

„Vedeli sme, že to bude najmä o ich najlepšej hráčke Aline Jagupovovej. Snažili sme sa zabrániť tomu, aby sa príliš rozohrala. Podarilo sa nám to, aj keď nejaké body spravila. Ďalšie spoluhráčky sa však k nej nepridali," vysvetľuje Bálintová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská basketbalová reprezentácia žien #ME 2017 v basketbale žien