Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner basketbalistiek: Žirkovú nekomentujem. Všetci to museli vidieť

Tréner slovenských basketbalistiek Marian Svoboda si mohol po druhom zápase na majstrovstvách Európy v Česku (16. - 26. júna) vydýchnuť. Jeho zverenky zdolali Bielorusky 68:59 a uchovali si šancu na postup zo základnej B-skupiny do ďalšej fázy turnaja.

17.06.2017 18:06
Marian Svoboda Foto: ,
Tréner basketbalovej reprezentácie Marian Svoboda.
debata (2)

„Keď vezmeme celý zápas od začiatku, tak sme v úvode boli veľmi nervózni. Zväzovalo nám ruky najmä to, že ak by sme tento duel prehrali, tak by sme zo skupiny asi nepostúpili. Na hráčkach bola viditeľná nervozita, nehrali sme vôbec dobre. Bolo to statické a neprodukovali sme svoju hru. V prestávke sme si povedali nejaké veci. Zdôraznili sme najmä to, že v obrane treba hrať isté situácie inak a v útoku hrať organizovane, kolektívne aj efektívne, čo sa nám potom aj podarilo,“ komentoval Svoboda výkon svojho výberu vo videu na facebookovom profile Slovenskej basketbalovej asociácie.

Slovenský tím potiahli viaceré hráčky. Dôležitých bolo najmä 22 bodov kapitánky Zuzany Žirkovej. "Jej výkon komentovať nebudem, ten videli všetci. Strhla ním družstvo až do akejsi eufórie. Myslím si, že sme záver už potom kontrolovali,“ pokračoval 56-ročný český tréner. Dôležitých bolo aj 15 doskokov Marie Růžičkovej. Svoboda však hodnotiť osobitne výkony svojich zverenkýň odmietol.

"Individuálne nechcem ukazovať na žiadnu hráčku. Basketbal je kolektívna hra a myslím si, že aj ostatné dievčatá, ktoré boli na palubovke, bojovali ako o život. Trochu ma mrzí zranenie Terézie Páleníkovej, čo nás trošku vykoľajilo z rotácie.“

Slovenky sa víťazstvom posunuli na čelo základnej B-skupiny pred Turecko a Taliansko. Práve večerný súboj týchto dvoch tímov napovie viac o tom, s akými ambíciami budú musieť nastúpiť na záverečný duel v skupinovej fáze. V pondelok ich od 20.30 h čaká práve družstvo z Talianska.

"Zatiaľ to nijako nevnímam. Máme dva dni na to, aby sme sa na zápas s týmto súperom pripravili. Pred stretnutím s Bieloruskom na to nebol čas. V piatok sme o tretej odohrali zápas s Tureckom, v sobotu na obed ďalší s Bieloruskom. Talianky som však už hrať videl. Myslím si, že majú veľmi dobrú obranu, vysoko organizovanú a v poli majú dve výrazné osobnosti. Uvidíme ako sa pripravíme a ako nám toto družstvo sadne. Predovšetkým máme dva dni na to, aby sme si oddýchli a pripravili sa,“ dodal Svoboda.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Žirková #ME 2017 v basketbale žien #Marián Svoboda