Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plač nepomôže. Slovákov zmáhajú straty opôr

Niekdajší federálny partner. Premožiteľ z boja o majstrovstvá sveta. Tretí ázijský konkurent. Na slovenských volejbalistov čaká záverečný z troch turnajov II. divízie Svetovej ligy.

15.06.2017 19:00
Slovensko, volejbal Foto:
Slovenskí volejbalisti.
debata

Zverenci Andreja Kravárika odcestovali v stredu do Holandska, kde si od piatka do nedele postupne zmerajú sily s Českom, domácim výberom a Južnou Kóreou.

„Pokúsime sa o to, čo sme si pri vstupe do súťaže stanovili za cieľ. Chceme zabojovať o postup na Final Four. Oslabenia sú v našom tíme značné, no nemôžeme nad nimi nariekať,“ hovorí pred úvodným zápasom Kravárik.

Do Haagu nemohol vziať hneď niekoľko opôr. Najväčšou stratou je absencia Emanuela Kohúta, kapitána a najskúsenejšieho muža reprezentácie, ktorého trápi podvrtnutý členok. Pre prasknuté zápästie neodcestoval s mužstvom ani Martin Turis, natiahnutý sval v ramene zabránil v štarte Františkovi Ogurčákovi. Otázny je stále štart Mateja Patáka, náhradného kapitána.

„Kohút odohral celú kvalifikáciu majstrovstiev sveta i dva turnaje Svetovej ligy. Je to výrazná strata. Máme však dostatok kvalitných hráčov, ktorí dostanú šancu, aby sa posunuli o level vyššie,“ myslí pozitívne Kravárik.

Slováci sú po dvoch turnajoch Svetovej ligy spomedzi dvanástich účastníkov II. divízie na tretej priečke (12 bodov). Tá im zabezpečuje postup na Final Four. Istú účasť má na ňom zatiaľ len organizátor z Austrálie. Doplnia ho tri najlepšie celky.

Súperi slovenského národného tímu v Haagu sú na tom nasledovne: Holanďanom patrí druhá priečka (15 bodov), Čechom šiesta (9) a Kórejčanom ôsma (7).

Program turnaja v Haagu
Piatok, 18.00 Južná Kórea – Holandsko, 20.30 Slovensko – Česko, sobota, 18.00 Holandsko – Slovensko, 20.30 Česko – Južná Kórea, nedeľa, 18.00 Južná Kórea – Slovensko, 20.30 Holandsko – Česko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská volejbalová reprezentácia