Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postupová nádej zhasla. Slováci vraj mali byť odmenení aspoň ziskom bodu

Hádzanári Slovenska sa nedočkali prvého víťazstva v kvalifikácii ME 2018 ani v stredajšom zápas 5. kola, hoci opäť k nemu boli relatívne blízko. V 59. min ešte vyhrávali 24:23, ale napokon kapitulovali.

15.06.2017 12:28
hádzaná, Slovensko Foto: ,
Slovenskí fanúšikovia počas hádzanárskeho zápasu Slovensko - Rusko.
debata

Tesná domáca prehra s Rusmi 24:25 (12:12) im definitívne zahatala cestu na kontinentálny šampionát do Chorvátska. Slováci už nemajú ani teoretickú šancu na postup zo 6. skupiny.

„Netvrdím, že sme hrali dobre, porobili sme aj chyby vyplývajúce zo zápalu v hre a zodpovednosti. Nadreli sme sa však ako kone a myslím si, že za predvedený výkon sme mali byť odmenení aspoň ziskom bodu,“ uviedol tréner reprezentácie SR Martin Lipták bezprostredne po zápase.

Hoci nepadol slovenský hádzanársky divácky rekord, podľa oficiálneho zápisu bolo v hľadisku počas mužského súboja 6965 divákov, bratislavská kulisa bola vynikajúca. „Zažili sme to aj v košickej Steel aréne. Je to niečo úžasné, keď v takom počte stoja za vami fanúšikovia. Preto som sklamaný kvôli úžasným ľudom i hráčom, na ktorých som videl po záverečnom hvizde tiež maximálne sklamanie. Nie z vlastného výkonu, ale z toho, že sa to opäť nepodarilo. A to nejde ani o to, že sme nepostúpili, lebo aj tak Čierna Hora vyhrala nad Švédskom,“ poznamenal Lipták.

Stredajší zápas mal veľmi podobný priebeh ako odvetný duel žien v kvalifikácii MS 2017 s Maďarkami, ktorý sa krátko predtým skončil v Bratislave zmierlivo 24:24. Veľa nechýbalo a na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu by sa zrodili dva identické výsledky. Posledné slovo v stretnutí mal čerstvý víťaz Ligy majstrov v drese RK Vardar Skopje Daniil Šiškariov. Odpoveď Tomáša Urbana na opačnej strane prišla už neskoro, gól padol po uplynutí hracieho času.

„Bol to pre nás nešťastný duel, odohrali sme vynikajúcich 60 minút a mali sme na konci šancu. Hrali sme na víťazstvo a možno aj z toho vyplynuli chyby, ktorých sme sa dopustili, keď sme sa snažili hrať rýchlo aj s dávkou rizika,“ povedal s 9 gólmi najlepší kanonier slovenského tímu Tomáš Urban, ktorý si nevedel vynachváliť atmosféru v hľadisku:

„Bolo to výnimočné, aj preto sme takto bojovali až do úplného konca. O to viac nás mrzí ten konečný výsledok.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzanárska reprezentácia mužov