Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzanárov poženie rekordná návšteva

Slovenskí hádzanári musia v stredu večer vyhrať, ak chcú zostať v hre o postup na finálový turnaj ME 2018, ktorý sa uskutoční v Chorvátsku. V zápase s Ruskom ich poženie k úspechu podľa všetkého rekordná hádzanárska návšteva v netypickej aréne pre tento šport - na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

14.06.2017 10:00
hádzaná Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Stredajší súperi ešte v 6. kvalifikačnej skupine nevyhrali. Vlani v novembri v Moskve sa ich zápas skončil nerozhodne 31:31. Slováci sa postarali o malý zázrak, pretože ešte necelú minútu pred koncom prehrávali o tri góly (28:31). Tréner Martin Lipták pripomína, že v tomto súboji jeho zverencov favorit podcenil a v závere mali aj dosť šťastia. „Toto bude iný zápas,“ dodáva.

Liptáka mrzí domáca strata s Čiernou Horou, s ktorou jeho zverenci v Hlohovci zachraňovali zo sedmičky remízu (27:27) a potom na jej pôde tesne podľahli (30:31).

Hádzanári sa od nedele pripravujú na zápas a Lipták musel robiť zmeny v nominácii. Najskôr mu vypadli Mazák a Slaninka, teraz musel oželieť aj Kroka a Kalafuta, ich miesta zaujali Mikita a Cigáň. Zdravotné problémy mal aj Urban, ale ten by mal byť k dispozícii.

„S Rusmi to nebude určite ľahký zápas, ale jednoznačne ho chceme vyhrať, aby žila naša postupová nádej,“ vraví jedna z opôr tímu Ľubomír Ďuriš.

Istým postupujúcim zo skupiny sú už Švédi. Na šampionáte sa zúčastnia prvé dve mužstvá a aj jedno najlepšie na treťom mieste (zo všetkých kvalifikačných skupín).

Pred zápasom mužov nastúpia od 18.00 ženy. Čaká ich odveta play off kvalifikácie MS 2017. Ich šance sú po prvom zápase v Debrecíne uplynulú sobotu minimálne – podľahli 19:28. Akákoľvek výhra nad favoritkami by bola pre Slovenky úspechom.

V kvalifikácii ME 2017 bolo vlani v novembri na košickom stretnutí slovenských hádzanárov so Švédmi 7134 divákov. Doteraz najviac fanúšikov prišlo na hádzanársky zápas na Slovensku v júni 2011. Kvalifikačný súboj mužov s Čiernou Horou (takisto v Košiciach) vtedy sledovalo 8111 ľudí. Podľa informácie Martina Kosáka, PR manažéra Slovenského zväzu hádzanej, na stredajšie dvojstretnutie sa už predalo viac ako 8300 vstupeniek, voľných zostalo len 1700 lístkov. Budú sa predávať v troch pokladniciach aj v stredu na zimnom štadióne.

„Podľa počtu predaných vstupeniek už rekord padol, ale budeme brať do úvahy presné číslo, koľko divákov reálne prejde turniketmi,“ upresnil Kosák. „Vysoká prehra hádzanárok v Maďarsku by mohla odradiť časť divákov. Majú však o čo hrať, každý úspech nad týmito súperkami, bude mať cenu. A mužom ide stále o veľa. My vnímame tento dvojzápas ako veľký sviatok hádzanej.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná