Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalistky nezvládli súboj o prvé miesto. Podľahli Španielsku

Slovenské volejbalové reprezentantky neuspeli vo svojom záverečnom treťom vystúpení v španielskom Valladolide na prvom turnaji C-skupiny (9. - 11. júna) v rámci základnej fázy Európskej ligy 2017.

11.06.2017 21:46
marek rojko, volejbal, Foto:
Tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie Marek Rojko.
debata

Zverenky Mareka Rojka po výhrach 3:0 nad Portugalčankami a Švédkami prehrali v nedeľu s domácimi Španielkami hladko 0:3 (-20, –20, –24) a so šiestimi bodmi sú po polovici programu druhé v poradí „céčka“.

Záverečný druhý turnaj C-skupiny je na programe počas budúceho týždňa v portugalskom Matosinhos (16. – 18. 6.).

V EL 2017 štartuje tucet družstiev, sú rozdelené do troch štvorčlenných skupín a každý účastník absolvuje dva turnaje.

Do semifinále postúpia víťazi skupín a najlepší tím z druhých priečok. Víťazky Európskej ligy získajú právo štartu pre rok 2018 v prestížnej súťaži reprezentačných družstiev World Grand Prix. Pre slovenské reprezentantky ide o druhú účasť v Európskej lige.

Pri vlaňajšej premiére v tejto súťaži národných družstiev vybojovali striebro: postúpili zo základnej skupiny, v semifinále prekonali Slovinky a vo finále nestačili na reprezentantky Azerbajdžanu.

Marek Rojko (tréner SR):
„Treba rešpektovať, že Španielky hrali svoj najlepší zápas za posledné obdobie, či už v kvalifikácii MS alebo na tomto turnaji, ale veľa sme im dovolili my. Jeden a pol setu sme mali veľké problémy s prihrávkou a tým pádom sme boli pod obrovským tlakom. Kvalita všetkých činností bola na našej strane dnes veľmi nedôrazná. Mrzí ma tretí set, keď sme v závere mali dve-tri situácie zrealizovať lepšie a zápas od stavu 1:2 mohol vyzerať inak. Škoda, že nemáme bod, alebo aspoň set, pretože sme s ním vnútorne počítali. Kvalitu na to máme. Na druhom turnaji v Portugalsku začíname v piatok práve proti Španielkam, na zápas sa dobre pripravíme a pokúsime sa vyhrať, aby sme sa udržali v hre o prvé miesto v skupine, alebo aby sme ako druhí mali čo najviac bodov.“

Slovensko – Španielsko 0:3 (-20, –20, –24)
85 minút, 510 divákov
Zostava a body SR: Drobňáková 1, Pencová 7, Koseková 1, Salanciová 11, Abrhámová 1, Šunderlíková 2, liberá Španková a Valachová (Herelová 4, Palgutová, Kuciaková 7, Krišková 3, Pištěláková 3)

Tabuľka C-skupiny po prvom turnaji:
1. Španielsko 3 3 0 9:2 9
2. Slovensko 3 2 1 6:3 6
3. Portugalsko 3 1 2 4:7 3
4. Švédsko 3 0 3 2:9 0
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalové reprezentantky