Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pyrenejský trip. Volejbalistky obhajujú striebro

Vlani vstupovali do súťaže z pozície nováčika. Daň za neskúsenosť však neplatili.

08.06.2017 19:00
slovenské volejbalistky, Dominika Drobňáková,... Foto: ,
Slovenské volejbalové reprezentantky Dominika Drobňáková (vľavo) a Jaroslava Pencová.
debata

Zatiaľ čo slovenskí volejbalisti budú v najbližších dňoch bojovať o body do Svetovej ligy na severe Európy (vo Fínsku), ich kolegyne sa predstavia na opačnom konci kontinentu. Na úvodné zápasy Európskej ligy odcestovali do Španielska. Vo Valladolide čaká na zverenky Mareka Rojka trojica súperov. Postupne si zmerajú sily s Portugalskom, Švédskom a domácim výberom.

„Vo štvrtok ráno sme odleteli z Viedne cez Brusel do Madridu. Odtiaľ sme sa presunuli do dejiska úvodného turnaja,“ uviedol pre svf.sk Slavomír Huba, manažér reprezentácie.

Na Pyrenejskom polostrove strávia Slovenky dvanásť dní. Z Valladolidu totiž autobusom pocestujú do portugalského mesta Matosinhos. Tu sa (16. – 18. júna) uskutoční druhý turnaj C-skupiny. Rojkovo družstvo štartuje v Európskej lige po druhý raz. Z vlaňajška obhajuje striebro. Aj do Španielska odcestovalo v úlohe jedného z favoritov. Napokon, svetový rebríček naznačuje, že Slovenky môžu znovu pomýšľať na postup zo skupiny. V renkingu im patrí 33. priečka, delia sa o ňu aj so Španielkami – najväčšími konkurentkami v boji o prvenstvo. Zvyšné dva tímy, ktoré sú nováčikmi súťaže, sú v rebríčku podstatne nižšie – Portugalsku patrí 79., Švédsku až 115. pozícia.

V Európskej lige sa v tejto sezóne predstaví dvanásť družstiev, ktoré žreb rozdelil do troch skupín. Do semifinále postúpia tri tímy z prvých priečok a najlepší z druhého miesta. V prípade, že sa víťazkami B-skupiny stanú Francúzky, do semifinále pôjdu dvaja najlepší z druhých miest. Francúzky totiž odohrajú v Európskej lige len skupinovú časť a potom budú štartovať vo svetovej Grand Prix.

Program turnaja vo Valladolide:
Dnes 17.00: Portugalsko – Slovensko, 20.00 Španielsko – Švédsko
sobota 16.00: Slovensko – Švédsko, 19.00 Portugalsko – Španielsko
nedeľa 16.00: Švédsko – Portugalsko, 19.00 Španielsko – Slovensko

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #ženská reprezentácia