Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rajnohová: Aj slabšia zostava Maďariek je veľmi silná

Monika Rajnohová prispela dvoma gólmi k výhre slovenských hádzanárok v príprave so Švajčiarskom a teraz sa so spoluhráčkami už chystá na kvalifikačný dvojzápas s Maďarkami. Pôjde v ňom o postup na MS 2017. Šikovná stredná spojka len pred niekoľkými dňami oslávila 24. narodeniny, ale už má množstvo hádzanárskych skúseností.

08.06.2017 11:00
Monika Rajnohová Foto: ,
Monika Rajnohová.
debata (1)

V reprezentácii nastúpila v 56 zápasoch a čoskoro si zahrá v lige piatej krajiny. Okrem Slovenska pôsobila aj v Česku, Maďarsku, Švédsku a teraz ju čaká nový angažmán vo Francúzsku. Žilinská rodáčka, ktorá hádzanársky rástla v Trenčíne, prestupuje do tímu Le Havre Athletic.

V krátkom čase ste viackrát zmenili prostredie. Po Švédsku a Slovensku odchádzate v rozpätí jediného roka do Francúzska. Dokážete sa rýchlo prispôsobiť a zvyknúť si?
Nerobí mi to problém. Je pravda, že každá krajina je iná, stretávam sa vždy s inou mentalitou. Viem sa prispôsobiť, aj rýchlo udomácniť v kolektíve. Bude to všetko pre mňa nové – nielen hádzaná, ale aj ľudia, jedlo, jazyk. Teším sa na to.

Kedy ste padli Francúzom do oka?
Mám manažérku, pôsobí najmä vo Francúzsku, má dobré kontakty, bola to jej práca.

Ovládate už francúzštinu?
Učím sa, ale som zatiaľ na začiatku. Verím, že keď prídem do Francúzska, pôjde mi to rýchlejšie.

Čo od vás v novom klube očakávajú?
Le Havre je nováčik v najvyššej súťaži. Vracia sa do nej po dvoch rokoch, predtým zažil aj obdobie, keď patril k špičke. Klub má v novej sezóne vysoké ambície a k nim mu mám pomôcť aj ja. Vo veľkom nakupuje posily, tvorí sa prakticky nový tím, preto je to dosť veľká neznáma. Pre mňa to bude zaujímavá šanca. Francúzska liga patrí vôbec k najlepším, pôsobí v nej veľa legionárok. Francúzsky štýl hry je pre nás prijateľnejší, bližší ako, povedzme, maďarský.

Ešte študujete. Dá sa to zladiť s pôsobením v zahraničí?
Študujem v druhom ročníku marketing a manažment Univerzity of Seattle. Má sídlo aj v Trenčíne. Zvolila som si štúdium distančnou formou, takže by to nemal byť problém.

Futbalisti majú zväčša svoj vysnívany klub i súťaž. Ako je to u vás?
Teraz už ani nie, ale keď som bola mladšia, mojím favoritom bol Györ, stále je to jeden z najlepších tímov na svete. V poslednom období som snívala o tom, že si zahrám vo Francúzsku, čo sa mi aj splnilo.

Slovenský tím teraz čaká v barážovom súboji silné Maďarsko. Vy ste v tejto krajine pôsobili. Ako hodnotíte súperky?
Maďarky patria k špičke, sú silné i rýchle, v družstve sú všetko veľmi kvalitné hráčky. Podľa mňa je to jeden z najnepríjem­nejších súperov, s ktorými sa môžeme stretnúť. Má svoj pevný herný systém a hrá rýchlu hádzanú. Spôsob hry Maďariek nám príliš nesedí. Nezostáva nám nič iné, len ukázať proti nim náš najlepší výkon a uvidíme, na čo to bude stačiť.

V čom sú Maďarky najnepríjemnejšie?
Odmalička ich vedú nielen k rýchlej, ale aj silovej hádzanej. Ako tím sú veľmi komplexné. Hrá sa proti nim ťažko, len ťažko sa hľadajú nejaké ich slabiny. Majú teraz aj výborného dánskeho trénera Kima Rasmussena. Tak uvidíme, čo ich naučil, som zvedavá.

Pomôže vám, že ste v Maďarsku hrávali?
Istá výhoda to môže byť, viem, čo nás čaká. Nakoniec sa však vždy rozhodne na ihrisku.

V sobotu sa hrá prvý zápas v Debrecíne. Čo slovenský tím potrebuje, aby vybojoval na pôde súperiek prijateľný výsledok?
Určite bojovať. Musíme sa pripraviť na zápas nielen fyzicky, ale aj psychicky. A zabudnúť na všetky naše vzájomné súboje, lebo s Maďarkami nemáme dobrú bilanciu. Počuli sme, že nenastúpia v najsilnejšom zložení, ale aj ich slabšia zostava je mimoriadne silná.

S akým výsledkom by ste boli spokojná?
Najradšej by som vyhrala… Ale aj remíza by bola určite dobrá.

Odveta sa uskutoční v Bratislave najbližšiu stredu. Tešíte sa na plný zimný štadión?
Pred takou návštevou som ešte nehrala. A pochybujem, že niektorá z nás takú skúsenosť už mala. Určite bude aj nejaký stres, ale teším sa.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #Monika Rajnohová