Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci na úvod zdolali hladko Japoncov, víťazná premiéra Kravárika

Slovenskí volejbaloví reprezentanti v pozícii hostiteľov uspeli vo svojom úvodnom vystúpení na popradskom turnaji B-skupiny (2. - 4. júna) v rámci základnej fázy II. divízie Svetovej ligy 2017.

02.06.2017 20:14
Slovensko, volejbal Foto:
Slovenskí volejbalisti pred zápasom proti Japonsku.
debata

Slováci v piatok zdolali Japoncov 3:0 (20, 20, 25), postarali sa o víťaznú premiéru nového hlavného trénera reprezentácie Andreja Kravárika a po prvom hracom dni sú s 3 bodmi na čele poradia „béčka“. Austrálčania v piatok zvíťazili 3:2 nad Portugalčanmi a majú dva body.

Slováci v prvom sete od úvodu dominovali, celkovo v ňom dosiahli úctyhodných deväť blokov a bez problémov uspeli. Druhé dejstvo malo podobný priebeh; v jeho závere sa Japonci priblížili a zaostávali 18:19, no nepridali nadstavbu. Tretia časť hry bola najvyrovnanejšia. Slovenskí volejbalisti v závere viedli 22:20, no Japonci otočili vývoj a dostali sa k dvom setbalom. Slováci ich odvrátili a následne zužitkovali prvý mečbal.

Prestížna súťaž reprezentačných mužstiev má tri výkonnostné divízie, v každej je tucet tímov. Slovákov čakajú tri štvorčlenné turnaje základnej fázy. V popradskej B-skupine sa ešte predstavia proti Austrálčanom (sobota, 18.00 h) a Portugalčanom (nedeľa, 18.00 h). Kravárikových zverencov následne čaká turnaj D-skupiny vo fínskych Helsinkách (8. – 10. júna; súperi Fínsko, Austrália a Čína) a turnaj I-skupiny v holandskom Haagu (16. – 18. júna, súperi Holandsko, Česko a Kórejská republika). Na Final Four II. divízie do austrálskeho Gold Coast (24. – 25. 6.) postúpia tri mužstvá s najlepšou bilanciou po odohraní turnajov základnej fázy. Austrália ako organizátor má istú účasť. SR je súčasťou Svetovej ligy od roku 2014.

Slovensko – Japonsko 3:0 (20, 20, 25)
79 minút
Zostava a body SR: Zaťko 3, Paták 15, Kohút 9, Bencz 18, Chrtiansky 5, Ondrovič 6, libero Kubš (Kriško, Lux 7, Palgut) Najviac bodov Japonska: Janagida 17, Jamada 12, Ri 7

Hlas (zdroj: RTVS):
Juraj Zaťko (nahrávač SR): „Sme veľmi radi, že sme v prvom zápase zvíťazili, je to výborný štart. Verím, že v tom budeme pokračovať a budeme naďalej víťaziť. Nový hlavný tréner oživil tímového ducha. V sobotu nás čakajú Austrálčania. Majú skúsenosti z majstrovstiev sveta aj olympijských hier, sú vyšší. Bude to úplne iný zápas; myslím si, že pre nás najťažší na turnaji. Jednoznačne však chceme vyhrať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská volejbalová reprezentácia