Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jamesov dom sa stal terčom rasistov. Bude to navždy súčasťou sveta, vraví

Polícia v Los Angeles rieši prípad vandalizmu na tunajšom dome basketbalovej hviezdy LeBrona Jamesa.

01.06.2017 09:25
LeBron James Foto: ,
LeBron James.
debata

Neznámy páchateľ zanechal na vstupnej bráne rezidencie vo štvrti Brentwood rasistický odkaz vo forme hanlivého slova „neger“. Krídelník Clevelandu v tom čase nebol doma, pripravuje sa na finálovú sériu play off NBA s Golden State, prvý zápas je na programe vo štvrtok 1. júna v Oaklande.

Správca domu verí, že incident zachytili bezpečnostné kamery. Podľa policajnej hovorkyne Patricie Sandovalovej prípad vyšetrujú ako vandalizmus s prípadným nenávistným motívom. Nápis vraj zatreli ešte pred príchodom vyšetrovateľov.

„Moja rodina je v poriadku a v bezpečí, to je zo všetkého najdôležitejšie. Opäť sa však ukázalo, že rasizmus bude, žiaľ, navždy súčasťou tohto sveta, súčasťou Ameriky. S nenávisťou tu musíme žiť každý deň a je namierená najmä proti Afroameričanom. Títo ľudia síce skrývajú svoju tvár, ale všetci ich dobre poznáme, keď sa nám smejú do očí,“ reagoval James z Oaklandu.

Rodák z Akronu kúpil nehnuteľnosť v roku 2015 za viac ako 20 miliónov amerických dolárov. Svoje hlavné sídlo má v Bathe v rodnom štáte Ohio. V Južnej Kalifornii trávi istý čas v roku, pretože ho k tmu zaväzuje zmluva so spoločnosťou Warner Bros na 15 miliónov USD.

debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #NBA