Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekord sa trasie. Vypredá hádzaná zimný štadión?

Slovenskú hádzanú čaká výnimočný sviatok. Už o dva týždne odohrajú reprezentačné výbery dôležité zápasy: 14. júna najprv ženy privítajú Maďarky v kvalifikácii MS 2017 a po nich muži Rusov v kvalifikácii ME 2018.

30.05.2017 17:20
Slovensko, hádzaná Foto: ,
Nastúpené družstvo hádzanárov Slovenska
debata (1)

Obe stretnutia sa uskutočnia na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a organizátori veria, že padne slovenský hádzanársky divácky rekord.

Kapacita hľadiska je rovnaká ako na zápasoch hokejistov Slovana v KHL – 10 055 miest. Podľa informácie Martina Kosáka, PR manažéra Slovenského zväzu hádzanej, na dvojstretnutie sa už predalo sedemtisíc vstupeniek, čo znamená, že zostalo voľných len tritisíc.

„Verím, že štadión vypredáme. Lístky sú k dispozícii v ticketportáli. V prípade, že nejaké zostanú, budeme ich predávať aj v pokladniciach na štadióne v deň stretnutí,“ uviedol Kosák.

Návštevnícky hádzanársky rekord, ktorý sa zrodil v Košiciach, sa trasie už teraz. Vlani v novembri bolo na kvalifikácii so Švédskom 7134 divákov a v júni 2011 ich prišlo na kvalifikáciu proti Čiernej Hore až 8111, čo je vôbec najviac na hádzanárskom stretnutí u nás.

„Skúsenosť zo zápasu so Švédmi v Košiciach naznačuje, že by sme ho mali prekonať. Vtedy sa predaj lístkov rozbiehal pomalšie, ale v týždni pred stretnutím, po remíze nášho družstva v Rusku, rapídne stúpol. Ku každej vstupenke dostane návštevník pri vstupe na štadión biely reprezentačný dres, v bielom nastúpia aj naše výbery. Chceli by sme, aby celý štadión bol v jednotnom oblečení a vo výbornej atmosfére pomohol našim k úspechu,“ doplnil Kosák.

Slovenky absolvujú pred dvoma súbojmi s Maďarkami krátke sústredenie vo Vysokých Tatrách. Na budúci týždeň v utorok ich čaká príprava so Švajčiarkami v Michalovciach. Proti favorizovaným súperkám nastúpia najprv 10. júna v Debrecíne, odveta bude o štyri dni v Bratislave.

Muži sa stretnú pred záverečnými súbojmi v skupine na krátkom sústredení od 11. júna. Po zápase s Ruskom ich čaká ešte cesta do Švédska (17. júna).

V bratislavskom dvojzápase 14. júna nastúpia naskôr ženy (18.00) a po nich muži (20.00). Ceny vstupeniek sú po 10 a 12 eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná