Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezastaviteľný Tatran splnil povinnosť. Oslavuje trinásty titul

Hádzanári Tatrana Prešov sú nezastaviteľní a ich výnimočná séria pokračuje. V stredu večer oslavovali už svoj trinásty titul v ére samostatnosti, jedenásty za sebou. Od roku 2004 len raz našli vo finále premožiteľa, zdolala ich Považská Bystrica. Ešte z federálnych čias vlastnia tri majstrovské poháre (1969, 1971 a 1993).

25.05.2017 18:20
Tatran Prešov, hádzanári Prešova Foto: ,
Radosť hráčov Tatrana Prešov po získaní titulu.
debata

„Sme radi, že máme sezónu úspešne za sebou. Odohrali sme v nej množstvo zápasov, dovedna ich bolo bezmála sto, to iné kluby nestihnú ani za tri roky. Už sme toho mali plné zuby a prejavovalo sa to na pribúdajúcich zraneniach,“ komentoval prešovský tréner Rastislav Trtík, ktorý priviedol Prešovčanov k piatemu titulu.

Jeho zverenci tradične bojovali na viacerých frontoch. Okrem zápasov domácej ligy, Slovenského pohára (zisk trofeje) účinkovali v základnej skupine Ligy majstrov (4. miesto) a v nadnárodnej SEHA League (9., predposledná priečka).

Finálová séria s ambicióznym HKM Šaľa bola krátkym procesom. Prešovčania ju ukončili najrýchlejším možným spôsobom – vyhrali 3:0 na zápasy. Po dvoch vcelku vyrovnaných stretnutiach (30:25, 30:27) si v jednoznačnom rozhodujúcom súboji (34:25) zahrali všetci hráči majstrovského tímu.

Prešov zdolal Šaľu aj vo všetkých predchádzajúcich zápasoch sezóny v základnej i nadstavbovej časti. A suverénna bilancia sa netýka len aktuálneho ročníka, vyhral všetkých osemnásť vzájomných stretnutí. Pred rokom na neustále sa zlepšujúceho súpera (je to jeho len tretí ligový ročník) narazil už v semifinále. Šaľa stúpa po hádzanárskom ligovom rebríku – po 5. a 3. priečke vybojovala druhú, pre klub je historickým úspechom.

„Splnili sme úlohu favorita, na Slovensku je to naša povinnosť,“ skonštatoval Trtík. Šaliansky tréner Ján Kolesár mal s Prešovčanmi vo finále dočinenia tretí raz. Predtým na nich narazil ešte ako košický hráč v rokoch 2008 a 2009. Vždy odchádzal po poslednom zápase série sklamaný.

„Mrzí ma, že sme domácich viac nepotrápili. Prvé dva finálové zápasy nám vyšli, Prešov v nich musel o víťazstvá bojovať. V treťom rýchlo ovládol zápas, nevyužili sme šance a nepodali taký výkon ako v predchádzajúcich stretnutiach,“ dodal Kolesár.

Najúspešnejším hádzanárom v počte titulov je Radovan Pekár. Prešovský kapitán je už jedenásťnásobným majstrom vo farbách Tatrana. „Každý z titulov si vážim, posledný má vždy zvláštnu príchuť. Máme za sebou náročnú sezónu, hrali sme v štyroch súťažiach. Som rád, že je už koniec. Teraz si vychutnáme oslavy a oddýchneme si,“ uviedol na klubovej stránke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #Tatran Prešov