Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Lučenci už so Žirkovou. Prehovárajú aj Kupčíkovú

Stále nie sú v plnej sile. Proti Grécku im pomôže aj dvojica Zuzana Žirková, Romana Vyňuchalová.

24.05.2017 17:42
Zuzana Žirková Foto:
Zuzana Žirková.
debata

Slovenské basketbalistky si v príprave na majstrovstvá Európy (16.- 25. júna v Česku) otestujú aktuálnu formu vo dvojici stretnutí s Gréckom. Prvý odohrajú vo štvrtok o 18.00, druhý v piatok o 16.00, oba v Lučenci.

Tréner Marian Svoboda má momentálne k dispozícii jedenásť hráčok. Po dvoch prehrách v Belgicku (56:59, 57:66) mu, aspoň zatiaľ, vypadli zranené Katarína Tetemondová a Rebeka Mikulášiková. Naopak, do družstva sa vrátila dvojica skúsených hráčok Žirková s Vyňuchalovou, ktoré víkendové zápasy vynechali. Do prípravy sa zapojila aj mladá rozohrávačka Nikola Kováčiková.

„Tetemondová má problémy s nohou. Vyšetrenia ukázali, že jej chodidlo je bez mechanického poškodenia, no je to bolestivé. Mikulášiková má čosi s kolenom, vo štvrtok sa podrobí vyšetreniu magnetickou rezonanciou, ale veríme, že nepôjde o nič vážne. Od budúceho pondelka sa k nám pripojí Veronika Remenárová. Hráčok je v príprave málo, no musíme sa prispôsobiť situácii. Priveľa dievčat je zranených, dve sú tehotné, ďalšiu zase čaká svadba,“ približuje manažérka národného tímu Lucia Lásková.

Pre družstvo je veľkým prínosom, že mu pomôže Žirková, najväčšia osobnosť slovenského ženského basketbalu posledných rokov.

„Už len jej prítomnosť je obrovské plus pre mladšie dievčatá. Nehovoriac o jej basketbalových schopnostiach. Pokúšali sme sa prehovoriť aj Luciu Kupčíkovú, ale tvrdí, že sa chce viac venovať synčekovi, počas sezóny na neho nemala toľko času. Stále je to ešte otvorené. Presviedčame ju. Radi by sme mali k dispozícii to najlepšie, čo je zdravé,“ prezrádza Lásková. Zároveň verí, že o zápasy basketbalistiek bude v Lučenci záujem. Vstupné je 2 eurá pre dospelých a 1 euro pre deti a dôchodcov.

Po súbojoch s Gréckom odohrajú Slovenky ešte po dva súboje v Česku a Maďarsku s domácimi reprezentáciami. Na šampionáte sa predstavia v základnej B-skupine v Hradci Králové. Postupne budú hrať proti Turecku, Bielorusku a Taliansku. Priamy postup do štvrťfinále si zabezpečí len víťaz skupiny. Tímy z druhého a tretieho miesta čaká ešte kvalifikácia o postup do štvrťfinále.

Aktuálny káder Sloveniek
Rozohrávačky: B. Bálintová, Dudášová, Kováčiková, Slamová, Žirková. Krídelníčky: T. Páleníková, Theiner. Pivotky: Jurčenková, Oroszová, Růžičková, Vyňuchalová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Kupčíková #Zuzana Žirková