Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ginóbiliho dojali fanúšikovia Spurs, koniec ešte zváži

Argentínsky basketbalista Manu Ginóbili má za sebou emotívnu rozlúčku s fanúšikmi San Antonia, ale štvrtý zápas série finále play off Západnej konferencie NBA s Golden State (115:129) nemusel byť jeho posledný v drese Spurs.

24.05.2017 11:23
Manu Ginóbili Foto: ,
Manu Ginóbili.
debata

Tridsaťdeväťročného rozohrávača odprevadili tribúny AT&T Center skandovaním „Manu, Manu“. „Vyvolalo to vo mne veľké emócie. Je len málo slov, ktorými sa to dá opísať, ale bol to rozhodne dobrý pocit. Miešali sa v ňom uznanie, láska, úcta. V situáciách, ako bola táto, človek zrazu dostane tak veľa bez toho, aby to očakával. Zatrasie to s celým jeho svetom,“ povedal rodák z Bahíe Blancy, ktorý na záver tejto sezóny dosiahol solídnych 15 bodov.

V San Antoniu pôsobí od roku 2002, získal s ním štyri tituly šampióna. V roku 2008 ho vyhlásili za najlepšieho „šiesteho“ hráča NBA, dvakrát si zahral v Zápase hviezd. Jeho dni v NBA však ešte nemusia byť spočítané. „Mal som pocit, že ľudia chcú, aby som už skončil. Alebo to nebolo na rozlúčku?“ nadhodil Ginóbili s úsmevom na perách a pokračoval: „Jasné, že sa každým dňom blížim ku koncu svojej kariéry. Pripraviť sa na zápas je pre mňa stále ťažšie a ťažšie. Chcem si to však poriadne premyslieť. Dám tomu tri, štyri týždne, potom si sadneme s manželkou a uvidíme, ako to dopadne.“

Tréner Spurs Gregg Popovich by sa nebránil pokračovaniu kariéry spoľahlivého náhradníka. „Je len na ňom, ako sa rozhodne. Nechcem ho ovplyvňovať ani jedným, ani druhým smerom. Myslím si, že nepotrebuje moju radu,“ povedal kormidelník, ktorý priviedol Spurs do konferenčného finále napriek tomu, že pred sezónou prišiel o Tima Duncana. Klubová ikona po 20 rokoch ukončila aktívnu kariéru.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manu Ginobili