Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spanilá jazda pokračuje. Golden State si tretí rok po sebe zahrá o titul NBA

Basketbalisti Golden State tretí rok po sebe postúpili do finále NBA. Warriors vo vyvrcholení Západnej konferencie vyradili San Antonio najrýchlejším možným spôsobom, keď pondelňajší štvrtý duel série pod košmi výrazne oslabených Spurs vyhrali 129:115.

23.05.2017 07:22 , aktualizované: 09:31
Golden State Warriors, Foto: ,
Basketbalisti Golden State s trofejou po postupe do finále NBA.
debata

Stephen Curry sa zaskvel 36 bodmi, Kevin Durant 29 bodmi a 12 doskokmi. „Je skvelé byť jedným z dvoch posledných klubov, čo zostanú v hre o titul. Uvidíme, ako sa to vyvinie,“ poznamenal Durant. Kalifornské mužstvo je prvé v histórii, čo v play off neprehralo úvodných dvanásť stretnutí. Vo finále NBA bude čeliť Clevelandu alebo Bostonu.

„Naša dokonalá bilancia v play off je pekná, ale pred poslednou sériou neznamená nič. Myslím si, že si to všetci dobre uvedomujeme,“ konštatoval Curry.

Spurs viedli v celom zápase iba na jeho začiatku (2:0 a 4:2), prvú akciu zápasu zakončil argentínsky veterán Manu Ginóbili, pre ktorého to bola rozlúčka s klubom. Tréner Greg Popovich ho zaradil do základnej zostavy a nezabudol pripomenúť: „Nebol v základnej päťke iba za zásluhy, celú sezónu odvádzal výbornú prácu. Samozrejme, že pred zápasom som si uvedomil, že to môže byť naposledy. Nemohol som prepásť šancu odmeniť ho pred našimi fanúšikmi za dlhoročné verné a nesebecké služby,“ uviedol Popovich a 39-ročný rozohrávač sa mu odvďačil 15 bodmi.

„Len druhý raz za 15 rokov sme sériu stratili na nulu. Vyrovnáva sa s tým ľahšie, keď viete, že súper je jasne lepší,“ podotkol Ginóbili.

Ak Cavaliers, ktorí vedú nad Celtics 2:1 na zápasy, potvrdia vo Východnej konferencii rolu favorita, s Warriors si zahrajú o titul tretiu sezónu po sebe. LeBron James a spol. sa tešili z trofeje vlani, Curryho tím v roku 2015.

Finále play off NBA – ZÁPADNÁ KONFERENCIA

San Antonio – Golden State 115:129 (19:31, 32:34, 27:31, 37:33) – konečný výsledok série 0:4
Najviac bodov: K. Anderson 20, Ginóbili 15, Mills a P. Gasol po 14 – Stephen Curry 36 (5 trojok), Durant 29 (12 doskokov), Draymond Green 16

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #San Antonio Spurs #play off NBA #Golden State Warriors