Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čierna séria volejbalistov sa môže skončiť v Holandsku

Ďalší pokus. Prvý úspešný? Zatiaľ čo na európskom šampionáte slovenskí volejbaloví reprezentanti spravidla nechýbajú, atmosféru majtrovstiev sveta v ére samostatnosti dosiaľ neokúsili.

22.05.2017 22:14
volejbal, volejbalová lopta, rozhodca,... Foto:
Ilustračné foto
debata

O prerušenie nelichotivej série sa môžu postarať už v najbližších dňoch. Od utorka do nedele sa na kvalifikačnom turnaji v Holandsku pokúsia získať miestenku do Talianska a Bulharska, kde sa na budúci rok zíde svetová elita.

„Ideme sa pobiť o postup. S iným cieľom nemôžeme cestovať. Štyroch z piatich súperov sme v minulosti viackrát zdolali. Verím, že ukážeme silu nášho tímu a uspejeme,“ hovorí Emanuel Kohút, kapitán a najskúsenejší muž slovenského výberu.

Na zverencov Miroslava Palguta čakajú v Apeldoorne a Koog aan den Zaane postupne Rakúšania, Luxemburčania, Moldavci, Gréci a Holanďania. Na prvý pohľad ide o prijateľnú skupinu. Sú v nej dvaja favoriti na jediné miesto znamenajúce priamy postup na šampionát (tím z druhej priečky poputuje do III. kola kvalifikácie). Spolu so Slovákmi sú nimi domáci volejbalisti.

V prípade, že všetko pôjde podľa predpokladov, mohol by ich vzájomný súboj v posledný deň turnaja priniesť dramatické vyvrcholenie.

Holanďania sú jediným z pätice súperov, ktorý je vo svetovom rebríčku nad Slovákmi. Patrí im 23. priečka, Palgutova družina okupuje 29. miesto. Gréci sú na 35., Luxemburčania, Rakúšania a Moldavci zhodne na 94. priečke.

Utorok, 15.00 Slovensko – Rakúsko, streda, 17.30 Slovensko – Luxembursko, štvrtok, 17.30 Moldavsko – Slovensko, sobota, 20.00 Slovensko – Grécko, nedeľa, 17.00 Holandsko – Slovensko.

Ženy zabojujú vo Varšave

O postup na majstrovstvá sveta 2018 sa budú od dnes uchádzať aj slovenské volejbalistky. Na turnaji vo Varšave si postupne zmerajú sily s Českom, Cyprom, Poľskom, Srbskom a Islandom. Postupový kľúč je rovnaký ako pri mužoch: priamo do Japonska postúpi len víťaz skupiny. Tím z druhej priečky zamieri do III. kola kvalifikácie. Najväčšími favoritkami sú Srbky, nasledujú Poľky a Češky.

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal