Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O obhajobu striebra zabojuje aj volejbalová omladina

Skúsené harcovníčky, úspešné juniorky i opory slovenských družstiev.

15.05.2017 16:30
marek rojko, volejbal, Foto:
Tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie Marek Rojko.
debata

V kabíne trénera ženskej volejbalovej reprezentácie Mareka Rojka je krátko pred začiatkom reprezentačnej sezóny zaujímavý mix. V prípravných dueloch v Bukurešti proti domácej reprezentácii – v stredu o 17.30 a vo štvrtok o 17.00 – chce dať šancu mladým hráčkam. Pätica z nich (Šunderlíková, Pišteláková, Krišková, Szabóová, Španková) si najcennejší dres oblečenie po prvý raz.

„Nastal čas, aby sme do tímu priviedli nové hráčky. Čerpali sme napríklad z úspešnej juniorskej reprezentácie. Dievčatá potrebujú dostať priestor, aby sme si ich otestovali a v prípade potreby využili aj v budúcnosti,“ vysvetlil omladený káder Rojko na pondelňajšej tlačovej konferencii. So svojimi zverenkami má za sebou úvodný týždeň prípravy na sezónu. V nej čakajú družstvo okolo kapitánky Dominiky Valachovej dva vrcholy – kvalifikácia na MS 2018 a Európska liga, kde Slovenky obhajujú striebornú priečku.

„S babami sme na Európskej lige zažili krásny tímový úspech a rady by sme niečo podobné zažili znova. Nové hráčky sú šikovné. Som si istá, že sa rýchlo v kolektíve zabehnú. Je len na nás, aby sme medzi sebou namiešali správnu chémiu,“ vraví 30-ročná legionárka z Nancy. „Dúfam, že utvoríme dobrú partiu a dievčatá pomôžu vyprofilovať nový tím do budúcnosti,“ doplnila blokárka Jaroslava Pencová.

Slovenky nemajú pred kvalifikáciou na MS 2018 v Japonsku veľké oči. V náročnej skupine sa stretnú s domácimi Poľkami (hrá sa 23. – 28. mája vo Varšave) Srbkami, Češkami, Islanďankami a Cyperčankami. Víťaz skupiny postupuje priamo, tím z druhej priečky čaká baráž, z ktorej postúpia aj dve najlepšie družstvá.

„Šance na postup nie sú veľmi veľké. Môžeme však hrať uvoľnene, budeme sa snažiť o čo najlepší výsledok,“ priznáva Pencová. „Poľky a Srbky sú favoritkami na postup. Myslím si, že môžeme zabojovať o tretie miesto. Máme na Češky, môže sa to podariť. Pokúsime sa ich v prvom dueli prekvapiť,“ dodáva Rojko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #slovenská volejbalová reprezentácia žien