Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Utah nemal nárok. Golden State je prvým finalistom Západnej konferencie

Basketbalisti Golden State sa stali prvými finalistami Západnej konferencie NBA. Po vyradení Portlandu vo štvrťfinále 4:0 na zápasy rovnako hladko eliminovali v druhom kole play off aj Utah.

09.05.2017 07:27 , aktualizované: 08:37
Stephen Curry Foto: ,
Hviezda Golden State Warriors Stephen Curry po štvrtom zápase 2. kola play off NBA.
debata

V Salt Lake City pod košmi Jazz zvíťazili v pondelňajšom štvrtom stretnutí 121:95 a v sérii opäť nezakopli ani raz. Stephen Curry nastrieľal v poslednom stretnutí 30 bodov, Draymond Green sa blysol tretím triple-double v zápase play off v kariére (17 bodov, 10 doskokov, 11 asistencií). Skóre 8:0 na zápasy pri vstupe do vyraďovacej časti je klubový rekord Warriors. V konferenčnom finále budú čeliť Houstonu alebo San Antoniu (zatiaľ 2:2).

„V tíme máme pretlak talentu. Nikdy dopredu nevieme, kto to práve bodovo potiahne. Snažíme sa vytvárať voľné pozície jeden pre druhého a potom už len čakáme, čo z toho vzíde,“ povedal Stephen Curry po postupe do konferenčného finále.

„Step bol zasa raz Stephom. Stačilo, že sme ho zásobovali prihrávkami a on strieľal,“ skonštatoval dočasný kouč Golden State Mike Brown. „Dostali sme sa do tempa a vtlačili hre svoju pečať. To bolo v tomto stretnutí najdôležitejšie,“ doplnil Draymond Green z víťazného a postupujúceho tímu.

Semifinále play off NBA – Západná konferencia

Utah – Golden State 95:121 (17:39, 35:21, 27:33, 16:28) – konečný výsledok série 0:4
Najviac bodov: Hayward 25, Mack 18, Exum 15 – Stephen Curry 30, K. Thompson 21, Durant 18

debata chyba
Viac na túto tému: #Utah Jazz #play off NBA #Golden State Warriors