Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzanári hrajú o postupovú nádej s Čiernohorcami

Slovenskí hádzanári rozohrali kvalifikáciu ME 2018 vlani v novembri. V súboji s favoritmi 6. kvalifikačnej skupiny uchmatli bod Rusom a podľahli Švédom.

03.05.2017 10:00
Slovenská hádzanárska reprezentácia Foto: ,
Zľava: Patrik Hruščák, Peter Dudáš, Oliver Rábek, Martin Mazák, Teodor Paul a Richard Štochl.
debata

Teraz ich čaká dvojzápas s Čiernou Horou, ktorý podľa trénera Martina Liptáka rozhodne o tom, či jeho zverenci budú mať ešte šancu na postup.

Nevyspytateľného súpera privítajú v stredu od 18.30 v Hlohovci, odveta bude v sobotu na jeho pôde v Bjelom Poli. „Ak by sme stredajší zápas nezvládli, bodová strata bude už príliš veľká,“ naznačil Lipták.

K dispozícii má takmer kompletný káder, do ktorého sa po pauze vracia aj Martin Straňovský z nemeckého bundesligového tímu HC Erlangen. V Liptákovej nominácii sú osemnásti hráči, prevahu majú legionári. Len sedem hráčov je z domácich tímov Prešova a Šale.

Obaja dnešní súperi sú na tom v skupine rovnako. Majú na konte po jednom bode a získali ho za remízy s Ruskom. Slováci ho vybojovali v Moskve (31:31), Čiernohorci doma v Bare (24:24). V stredu sa uskutoční aj súboj Rusko – Švédsko. Severania zatiaľ nestratili v aktuálnej kvalifikácii ani bod.

V druhej fáze kvalifikácie sa hrá v siedmich štvorčlenných skupinách. Z každej postúpia na ME prví dvaja a jednu miestenku získa najlepší tím z tretích priečok. Pätnástku doplní ešte organizátor turnaja Chorvátsko, ktoré má už účasť istú.

Nominácia Slovenska

Brankári: Štochl (Eszterházy), Paul (Balmazújvárosi), Žernovič (Šaľa).
Pivoti: Slaninka (TSG Ludwigshafen-Friesenheim), Petro (Eszterházy), Páleš (Prešov), Dudáš (Šaľa).
Krídla: M. Straňovský (Erlangen), Urban (Eisenach), Volentics (Ferndorf), Antl (Eszterházy). Spojky: Hruščák (Drážďany), Ďuriš, Mikita (obaja Gyöngyös), Urban, Rábek, Krok (všetci Prešov), Guzy (Šaľa).

Tabuľka 6. skupiny
1. Švédsko 2 2 0 0 57 : 38 4
2. Rusko 2 0 2 0 55 : 55 2
3. Slovensko 2 0 1 1 48 : 52 1
4. Čierna Hora 2 0 1 1 45 : 60 1

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #slovenská reprezentácia hádzanárov